Σειρά επαφών του κ. Θ. Καράογλου με τις Προξενικές Αρχές Βαλκανικών χωρών ενόψει του 2ου Balkan Forum

Θεσσαλονίκη, 20 Δεκεμβρίου2019

Δελτίο Τύπου
Σειρά επαφών του κ. Θ. Καράογλου με τις Προξενικές αρχές χωρών ενόψει του 2ου Balkan Forum

Θέλοντας να ενισχύσει και να αναδείξει το εξωστρεφές προφίλ της Βόρειας Ελλάδας ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), κ. Θεόδωρος Καράογλου, πραγματοποίησε χθες και σήμερα διαδοχικές επαφές με τις Προξενικές Αρχές χωρών της Βαλκανικής, ενόψει της διοργάνωσης του 2ου Balkan Forum που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή 27 και το Σάββατο 28 Μαρτίου 2020.
Θέμα του 2ου Balkan Forum θα είναι "επιχειρηματικότητα και καινοτομία", ενώ το διήμερο πρόγραμμα περιλαμβάνει πέντε θεματικές ενότητες, στον πυρήνα των οποίων βρίσκεται η καινοτόμα συνανάπτυξη στην περιοχή των Βαλκανίων.
Σύμφωνα με τον κ. Καράογλου: "Στο Διοικητήριο πιστεύουμε στην προώθηση της συνεργασίας των βαλκανικών κρατών και εργαζόμαστε για την καθιέρωση και ενίσχυση του ρόλου της Θεσσαλονίκης ως επιχειρηματικού, διαμετακομιστικού και καινοτόμου κόμβου.
Με το 2o Balkan Forum επιχειρούμε μια νέα αρχή με αμοιβαίο όφελος στις διακρατικές μας σχέσεις. Ένα νέο ξεκίνημα που φέρνει κοντά τους λαούς, αφού δομείται στη συναντίληψη που έχουμε για την αναγκαιότητα ανάπτυξης επιχειρηματικών και τεχνολογικών δικτυώσεων που θα καλλιεργήσουν μια νέα κουλτούρα συνεργειών στα Βαλκάνια.
Τα σύνορα μεταξύ των χωρών δεν είναι εμπόδια. Πρέπει να γίνουν πύλες ενός καινοτόμου επιχειρηματικού οικοσυστήματος, το οποίο θα μας οδηγήσει σε ένα αειφόρο μέλλον βιώσιμης ανάπτυξης και ευημερίας των λαών μας".