(Δ.Τ.) Παρέμβαση Θ. Καράογλου για την ελλιπή αστυνόμευση στην περιοχή της Νέας Μεσήμβριας

Θεσσαλονίκη, 12 Μαρτίου 2019

Δελτίο Τύπου
Παρέμβαση Θ. Καράογλου για τηνελλιπή αστυνόμευση στην περιοχή της Νέας Μεσήμβριας

Την παντελή έλλειψη αστυνομικής δύναμης στην περιοχή της Νέας Μεσήμβριας, με συνέπεια την κατακόρυφη αύξηση της εγκληματικότητας, αναδεικνύει ο κ. Θεόδωρος Καράογλου με ερώτησή του στη Βουλή.
Απευθυνόμενος προς την υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας την ενημερώνει πως οι κάτοικοι της παραπάνω περιοχής έχουν συγκροτήσει ομάδες εθελοντών που περιπολούν όλη τη νύχτα προκειμένου με την παρουσία τους να αποτρέψουν πιθανές ληστείες, αλλά και να ενημερώσουν εγκαίρως την αστυνομία σε περίπτωση που αντιληφθούν κάτι.
Με την ερώτηση ο κ. Καράογλου καλεί το αρμόδιο υπουργείο να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να ενισχυθεί η αστυνόμευση στη Νέα Μεσήμβρια και να αποκατασταθεί το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων. Επίσης ζητά από την κυρία Γεροβασίλη να τον ενημερώσει για το εάν ισχύουν οι πληροφορίες ότι στο Α.Τ. Κουφαλίων υπάρχει μόλις ένα περιπολικό για να καλύψει τις ανάγκες 22 χωριών.
Όπως εξηγούν οι κάτοικοι της Νέας Μεσήμβριας, από τη στιγμή που ξεκίνησαν οι ίδιοι να πραγματοποιούν βραδινές περιπολίες δεν έχουν σημειωθεί κρούσματα ληστειών, γεγονός που καταδεικνύει ότι εάν υπήρχε η δυνατότητα προληπτικών περιπολιών από πλευράς της αστυνομίας, η κατάσταση θα ήταν πολύ καλύτερη.