Θ. Καράογλου: "Για εμένα δεν υπάρχει 'Βόρεια Μακεδονία' παρά μόνο κρατίδιο των Σκοπίων"

Θεσσαλονίκη, 11 Φεβρουαρίου 2019

Δελτίο Τύπου
Θ. Καράογλου: «Για εμένα δεν υπάρχει "Βόρεια Μακεδονία" παρά μόνο κρατίδιο των Σκοπίων»

«Για εμένα δεν υπάρχει "Βόρεια Μακεδονία" παρά μόνο κρατίδιο των Σκοπίων» τόνισε ο κ. Θόδωρος Καράογλου, κατά την ομιλία του στην κοπή βασιλόπιτας του πολιτικού του γραφείου στη Σίνδο, κερδίζοντας το παρατεταμένο και θερμό χειροκρότημα των εκατοντάδων φίλων του από το δήμο Δέλτα που κατέκλυσαν ασφυκτικά τον χώρο δεξιώσεων «Giorgiο».
Ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας κατήγγειλε την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι «έκλεψαν» το όνομα, την ιστορία, τον πολιτισμό και τη γλώσσα της Μακεδονίας, «χαρίζοντάς» τα σε ένα κρατίδιο- συνονθύλευμα λαών, προκειμένου να ξεχρεώσουν πολιτικά... γραμμάτια.
«Παραβίασαν κάθε εθνική "κόκκινη" γραμμή. Χωρίς ίχνος ντροπής και εθνικής συνείδησης ξεπούλησαν τη Μακεδονία που ήταν, είναι και θα παραμείνει ελληνική. Ως αυριανή κυβέρνηση, η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να απεμπολήσει το δικαίωμα άσκησης βέτο στην ένταξη των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, γιατί πάνω από όλα βάζουμε το πατριωτικό καθήκον. Είναι αδιανόητο να ζητούμε την άδεια των Σκοπιανών για να τραγουδάμε το "Μακεδονία ξακουστή"» τόνισε στην τοποθέτησή του ο κ. Καράογλου.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο επικεφαλής της ομάδας των Ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο οποίος έκανε λόγο για «εθνική ήττα» της κυβέρνησης στο Σκοπιανό. «Τέτοια λάθη όπως η Συμφωνία των Πρεσπών δεν συγχωρούνται» πρόσθεσε.
Στη Σίνδο πραγματοποιήθηκε η δέκατη κοπή βασιλόπιτας του πολιτικού γραφείου του κ. Καράογλου, ο οποίος έχει προγραμματισμένες άλλες τρεις. Σήμερα στη Θέρμη (18.30 μ.μ. στην ταβέρνα «ρακί και μέλι»), το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου στην Επανομή (18.30 μ.μ. στο καφέ Status) και ολοκληρώνει αυτόν τον κύκλο δράσεων την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου στο Πανόραμα (11.00 π.μ. στο αμφιθέατρο «Σταύρος Κουγιουμτζής»), με καλεσμένο τον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Άδωνι Γεωργιάδη.