Στη Βουλή φέρνει ο Θ. Καράογλου την προπαγάνδα των Σκοπιανών περί "κατεχόμενης Μακεδονίας"

Θεσσαλονίκη, 05 Φεβρουαρίου 2019

Δελτίο Τύπου
Οι απόδημοι των Σκοπίων προπαγανδίζουν για «κατεχόμενη Μακεδονία»

Πριν καλά-καλά στεγνώσει το μελάνι της κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών από το ελληνικό κοινοβούλιο, οι απόδημοι των Σκοπίων άρχισαν να προπαγανδίζουν περί «κατεχόμενης Μακεδονίας» και ύπαρξης «μακεδονικής μειονότητας» σε αυτήν.
Το θέμα έφερε στο ελληνικό κοινοβούλιο ο κ. Θεόδωρος Καράογλου με ερώτηση που κατέθεσε στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών.
Επικαλούμενος δημοσιεύματα του Τύπου, ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας καταγγέλλει πως οι απόδημοι της πΓΔΜ στη Νότια Αυστραλία χρησιμοποιούν ως επίσημη σημαία των Σκοπίων εκείνη που φέρει τον ήλιο της Βεργίνας, ενώ αξιοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκειμένου να εκφέρουν αλυτρωτικό λόγο εις βάρος της πατρίδας μας.
Στην ερώτησή του ο κ. Καράογλου ρωτά τον αρμόδιο υπουργό εάν προτίθεται να προβεί σε διάβημα για τις προκλητικές ενέργειες των απόδημων των Σκοπίων στην Αυστραλία, όπως επίσης και ποιες πρωτοβουλίες θα αναλάβει προκειμένου να αποτραπούν στο μέλλον παρόμοιες προπαγανδιστικές και αλυτρωτικές συμπεριφορές Σκοπιανών.