"ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σκότωσαν τη μεσαία τάξη και με το υπερπλεόνασμα μαζεύουν χρήματα για την... κηδεία της"

Θεσσαλονίκη, 13 Δεκεμβρίου 2018

Δελτίο Τύπου
«Σκότωσαν τη μεσαία τάξη και με το υπερπλεόνασμα μαζεύουν χρήματα για την... κηδεία της»

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση ότι με την υπερφορολόγηση «σκότωσε» τη μεσαία τάξη και με το υπερπλεόνασμα επιχειρεί να συγκεντρώσει χρήματα για την... κηδεία της άσκησε ο κ. Θεόδωρος Καράογλου, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής ως ειδικός εισηγητής της ΝΔ για την κύρωση του προϋπολογισμού του 2019.
«Φορολογείτε πιο γρήγορα και από τη σκιά σας μετατρέποντας τους φτωχούς σε φτωχότερους» είπε απευθυνόμενος στον αρμόδιο υπουργό Οικονομικών, προσθέτοντας ότι «η Αριστερά είναι συνώνυμο της υποτέλειας, της φτώχειας και των κραυγών».
Τεκμηριώνοντας την τοποθέτησή του ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της ΝΔ έθεσε ως παράδειγμα τις 29 νέες φορολογικές επιβαρύνσεις που έχουν επιβληθεί από τον Ιανουάριο του 2015 μέχρι σήμερα, υπενθυμίζοντας ότι το 2015 η παρούσα συγκυβέρνηση παρέλαβε μια οικονομία η οποία έβγαινε από την κρίση, είχε θετικό ρυθμό ανάπτυξης και πρωτογενή πλεονάσματα.
«Τέσσερα χρόνια και δυο κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μετά, η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας υποχώρησε φέτος άλλες 4 θέσεις, το χρέος των πολιτών προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία αυξήθηκε κατά 60%, οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί πολλαπλασιάστηκαν, ενώ το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων περικόπτεται κατά 550 εκατομμύρια ευρώ» συμπλήρωσε.
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Καράογλου αναφέρθηκε σε πρόσφατη έρευνα του ΟΟΣΑ σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα είναι «παγκόσμια πρωταθλήτρια» όσον αφορά στην αύξηση των φόρων. «Οι υψηλοί φορολογικοί συντελεστές που ισχύουν από το 2015 μέχρι σήμερα έχουν ως αποτέλεσμα η άμεση φορολογία να αφαιρεί από τις τσέπες των Ελλήνων το 55% του δηλωθέντος εισοδήματος, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται σε αυτό οι ασφαλιστικές εισφορές. Πρόκειται για φορολογικό "στραγγάλισμα" των νοικοκυριών» εξήγησε.
Επίσης έκανε λόγο για «εξαθλίωση» και «φτωχοποίηση της ελληνικής κοινωνίας» επί διακυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου, ενώ προέτρεψε την κυβέρνηση να αξιολογήσει με περισσότερη ευαισθησία το θέμα του επιδόματος θέρμανσης. Όπως σημείωσε: «Για εμάς τους Μακεδόνες η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης είναι ιδιαίτερα σημαντική, γιατί με κόστος 1,20 ευρώ ανά λίτρο θα υπάρξουν συνάνθρωποι μας οι οποίοι θα ζήσουν μαρτυρικό χειμώνα».
Τέλος, ο κ. Καράογλου έκλεισε την ομιλία του δίνοντας έμφαση στο κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ. «Για εμάς, η μείωση των φόρων είναι στρατηγική επιλογή και βασική προϋπόθεση ανάκαμψης της οικονομίας. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι και ναι, κάποιοι μπορούσαμε καλύτερα! Τα καταφέραμε καλύτερα!» είπε, εξηγώντας ότι η ΝΔ καταψηφίζει τον προϋπολογισμό του 2019 «γιατί δεν συναινεί στην οικονομική αφαίμαξη ενός ολόκληρου λαού».