Με ευθύνη της κυβέρνησης δεν ιδρύεται εσπερινό ΕΠΑΛ στο Λαγκαδά

Θεσσαλονίκη, 30 Ιουλίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΔΕΝ ΙΔΡΥΕΤΑΙ ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑ.Λ. ΣΤΟ ΛΑΓΚΑΔΑ

Αρνητική είναι η απάντηση του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων στο αίτημα του κ. Θεόδωρου Καράογλου να ιδρυθεί εσπερινό ΕΠΑ.Λ. στο Δήμο Λαγκαδά.
Απαντώντας στην ερώτηση του βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, με αριθμό πρωτοκόλλου 7596/11-07-2018, η πολιτική ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου απορρίπτει την πρόταση του κ. Καράογλου επικαλούμενη αρνητική εισήγηση από την οικεία Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.
Όπως τονίζεται χαρακτηριστικά στο έγγραφο: «...σας ενημερώνουμε ότι η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας δεν συμφώνησε με την πρόταση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, για ίδρυση Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. στο δήμο Λαγκαδά». Ως δικαιολογία, μάλιστα, αναφέρεται ότι «ο αριθμός των μαθητών οι οποίοι πρόκειται να φοιτήσουν δεν είναι τέτοιος που να δικαιολογεί την ίδρυσή του».
Με την απόφαση αυτή, επί της ουσίας η κυβέρνηση αρνείται να διευκολύνει έναν μεγάλο αριθμό δημοτών του Λαγκαδά οι οποίοι αν και έχουν τη θέληση να συνεχίσουν τις σπουδές τους, ωστόσο δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα ή τον απαραίτητο χρόνο να μετακινούνται καθημερινά προς το εσπερινό ΕΠΑΛ που λειτουργεί στη Θεσσαλονίκη.