(Δ.Τ.): Τη μείωση των φορολογικών συντελεστών στα ακίνητα ζητά ο Θ. Καράογλου

Θεσσαλονίκη, 18 Ιουλίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗΣ ΣΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΖΗΤΑ Ο κ. Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ

Να επανεξετάσει τους συντελεστές φορολόγησης στα ακίνητα καλεί την κυβέρνηση ο κ. Θεόδωρος Καράογλου, μέσω ερώτησης που κατέθεσε στο αρμόδιο υπουργείο Οικονομικών.
Σε αυτήν επισημαίνει ότι το όνειρο εκατομμυρίων Ελλήνων να αποκτήσουν δικό τους σπίτι εξελίχθηκε σε «εφιάλτη» λόγω της υπερφορολόγησης που έχει επιβάλλει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με αποτέλεσμα να υποχρεώνονται να καταβάλλουν το 40% του εισοδήματός τους για να καλύψουν τις δαπάνες στέγασης. Το συγκεκριμένο ποσοστό είναι το υψηλότερο στην Ε.Ε. δεδομένου ότι σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat ο ευρωπαϊκός μέσος όρος δεν ξεπερνά το 11,1%.
Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας: «Η αμέσως επόμενη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση με τη μεγαλύτερη οικονομική επιβάρυνση είναι η Βουλγαρία με ποσοστό 20,5%. Το μισό δηλαδή από ότι ισχύει στην Ελλάδα».
Και καταλήγει ο κ. Καράογλου: «Η κυβέρνηση οφείλει να αναμορφώσει την ακολουθούμενη οικονομική πολιτική, που αυξάνει σημαντικά τις δαπάνες στέγασης και επιβαρύνει υπέρμετρα τους Έλληνες φορολογούμενους».