(Δ.Τ.): Να αποζημιωθούν οι πληγέντες καλλιεργητές ρίγανης στη Μαυρούδα ζητά ο Θ. Καράογλου

Θεσσαλονίκη, 18 Ιουλίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΝΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΘΟΥΝ ΟΙ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ ΡΙΓΑΝΗΣ ΣΤΗ ΜΑΥΡΟΥΔΑ ΖΗΤΑ Ο Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ

Την άμεση καταβολή αποζημιώσεων στους καλλιεργητές ρίγανης της Μαυρούδας του δήμου Βόλβης, μετά τις καταστροφές που προκάλεσε η χθεσινή έντονη βροχόπτωση, ζητά ο κ. Θεόδωρος Καράογλου με ερώτηση που κατέθεσε στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Η ισχυρή καταιγίδα που έπληξε χθες την περιοχή έχει φέρει σε απόγνωση τους παραγωγούς, διότι προκάλεσε τεράστιες ζημιές στη σοδειά τους προτού προλάβουν να τη συλλέξουν.
Ως εκ τούτου, όπως αναφέρει στην ερώτηση ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, βρίσκονται ενώπιον σοβαρών οικονομικών επιπτώσεων καθώς η καταστροφή είναι ολοκληρωτική, με αποτέλεσμα να αδυνατούν να καλύψουν τις καθημερινές ανάγκες και τις υποχρεώσεις τους.
«Είναι προφανές ότι το πλήγμα που δέχτηκαν οι καλλιεργητές ρίγανης είναι μεγάλο. Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων οφείλει άμεσα να επιληφθεί του θέματος και να προχωρήσει στην άμεση αποζημίωση των πληγέντων καλλιεργητών, αλλά και να λάβει μέτρα κάλυψης και ανακούφισης των παραγωγών» καταλήγει ο κ. Καράογλου.