(Δ.Τ.): Την ίδρυση εσπερινού ΕΠΑΛ στον δήμο Λαγκαδά ζητά από την κυβέρνηση ο Θ. Καράογλου

Θεσσαλονίκη, 11 Ιουλίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΕΠΑΛ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΑΓΚΑΔΑ ΖΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Ο Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ

Την ίδρυση εσπερινού ΕΠΑΛ στον δήμο Λαγκαδά ζητά ο κ. Θεόδωρος Καράογλου με ερώτηση που κατέθεσε στο υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.
Όπως εξηγεί, από το 2014, στον δήμο Λαγκαδά λειτουργεί Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας το οποίο παρέχει τη δυνατότητα σε ενήλικες που το επιθυμούν να φοιτήσουν και να αποκτήσουν απολυτήριο γυμνασίου. Ωστόσο, όσοι από αυτούς θέλουν να συνεχίσουν τη φοίτηση στο Επαγγελματικό Λύκειο υποχρεώνονται να μετακινούνται καθημερινά προς τη Θεσσαλονίκη.
Δεδομένου ότι πρόκειται για ενήλικες, εργαζόμενους με οικογενειακές υποχρεώσεις και λαμβάνοντας υπόψη τη μεγάλη έκταση του δήμου Λαγκαδά, ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας καλεί τον αρμόδιο υπουργό να προχωρήσει στην ίδρυση εσπερινού επαγγελματικού λυκείου εντός του δήμου.
Με αυτόν τον τρόπο, εξηγεί, αφενός θα διευκολυνθεί ένας μεγάλος αριθμός δημοτών που δεν έχει την οικονομική δυνατότητα ή τον απαραίτητο χρόνο να μετακινείται καθημερινά προς τη Θεσσαλονίκη και αφετέρου θα είναι πιο εύκολη η πρόσβαση στα ΕΠΑΛ για τους δημότες όμορων δήμων.
Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, ο κ. Καράογλου προτείνει το εσπερινό ΕΠΑΛ να λειτουργήσει στο κτίριο που στεγάζεται το ημερήσιο. Μάλιστα, προσθέτει, από την πλευρά των υποψήφιων σπουδαστών το κλίμα είναι τόσο ώριμο, που υπάρχουν ήδη προτάσεις για τους τομείς φοίτησης, με προτεραιότητα στους τομείς της υγείας, της πρόνοιας, αλλά και της διοίκησης και οικονομίας. «Η ίδρυση και λειτουργία του εσπερινού επαγγελματικού λυκείου θα συμβάλλει ουσιαστικά στην αναβάθμιση των δομών εκπαίδευσης στον δήμο Λαγκαδά» καταλήγει στην ερώτησή του.