"ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ διογκώνουν το δημόσιο για να χωρέσουν τα... δικά τους παιδιά"

Θεσσαλονίκη, 03 Ιανουαρίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΑΝΕΛ ΔΙΟΓΚΩΝΟΥΝ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΧΩΡΕΣΟΥΝ ΤΑ... ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΑ»

Ερώτηση στην Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης για το νέο κομματικό κράτος που «χτίζει» η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, με απώτερο σκοπό να χωρέσει σε αυτό τα... δικά της παιδιά, κατέθεσε ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας κ. Θεόδωρος Καράογλου.
Με αφορμή τα στοιχεία του πληροφοριακού συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ», που δημοσιεύτηκαν στον Τύπο, αποκαλύπτεται ραγδαία αύξηση 65% των φορέων του Δημοσίου και 13,5% των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου.
Πιο συγκεκριμένα, από 227 που ήταν οι φορείς του Δημοσίου και ευρύτερου Δημοσίου τομέα το 2015 εκτινάχθηκαν σε 374 το 2017. Αυτή η αύξηση είχε ως φυσικό επακόλουθο και την αύξηση των εργαζομένων σε αυτούς, αφού από 690.419 που ήταν το 2015, έφτασαν τους 714.170 το 2017, καταγράφοντας αύξηση 23.751 προσλήψεων.
Εμπροσθοφυλακή στη διόγκωση του Δημοσίου που επιχειρούν ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, μιας και από τις παραπάνω προσλήψεις οι 13.718 αφορούν έκτακτο προσωπικό σε Υπουργεία, ΟΤΑ και Ν.Π.Δ.Δ.
Στην ερώτηση που κατέθεσε ο κ. Καράογλου ρωτά ποιοι είναι οι λόγοι που οδήγησαν την Κυβέρνηση στη δημιουργία εκατοντάδων νέων φορέων του δημοσίου την τελευταία διετία και ποιος ο προγραμματισμός της για τον αριθμό των εργαζομένων που θα μισθοδοτούνται από το δημόσιο έως το τέλος του 2018.
Όπως δήλωσε σχετικά: «Ο Αλέξης Τσίπρας έχει ντυθεί... Άγιος Βασίλης, φέρνοντας ως δώρα προεκλογικές προσλήψεις ημέτερων. Στην απέλπιδα προσπάθειά του να παραμείνει στην εξουσία, εφαρμόζει παλαιοκομματικές πρακτικές που καθήλωσαν τη χώρα στη μιζέρια και το αδιέξοδο, διογκώνοντας το Δημόσιο για να χωρέσει τα... δικά του παιδιά. Η πραγματικότητα είναι πως επιχειρεί να στήσει ένα "νόμιμο παρακράτος" με Μαυρογιαλούριες μεθόδους που δεν έχουν καμία σχέση με το αφήγημα της δήθεν ανάπτυξης που... παπαγαλίζει. Ας είναι βέβαιος πως τίποτα δεν πρόκειται να αποτρέψει την κατάρρευσή του πολύ πιο σύντομα από το 2019, όπως ο ίδιος διατείνεται».