Αρνητής της Γενοκτονίας των Ποντίων που μιλά για "Τσαμουριά" και "Δημοκρατία της Μακεδονίας" ο Ειδικός Γραμματέας Ιθαγένειας

Θεσσαλονίκη, 06 Δεκεμβρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΡΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ ΠΟΥ ΜΙΛΑ ΓΙΑ «ΤΣΑΜΟΥΡΙΑ» ΚΑΙ «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ» Ο ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ

Τις έντονες ανησυχίες και τον προβληματισμό του για την τοποθέτηση του ιστορικού Λάμπρου Μπαλτσιώτη, ο οποίος διακρίνεται για τις αντεθνικές του απόψεις και φημίζεται για τον ιστορικό ισοπεδωτισμό που εκφράζει στο δημόσιο λόγο του, στην ευαίσθητη θέση του Ειδικού Γραμματέα Ιθαγένειας, γνωστοποιεί ο κ. Θόδωρος Καράογλου με ερώτηση που κατέθεσε στους Υπουργούς Εσωτερικών και Εξωτερικών.
Από τη στιγμή που αποστολή της συγκεκριμένης γραμματείας είναι να επιταχύνει τις διαδικασίες απόδοσης της ελληνικής ιθαγένειας σε αλλοδαπούς, ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας υπενθυμίζει τα όσα ακραία και εθνικά επιζήμια έχει υποστηρίξει κατά καιρούς ο συγκεκριμένος κύριος, «καθοδηγούμενος από ιδεοληπτικές εμμονές και κομματικές παρωπίδες».
Ειδικότερα, το συγκεκριμένο κυβερνητικό στέλεχος υποστηρίζει χωρίς αιδώ ότι δεν συντελέστηκε καμία Γενοκτονία στον Πόντο και τη Μικρά Ασία, διατυμπανίζοντας με θέρμη ότι η χρήση του συγκεκριμένου όρου δρα αποπροσανατολιστικά, καθώς η ελληνική πλευρά «οδηγήθηκε» στην εκφορά «εθνικιστικού και αλυτρωτικού λόγου».
Επίσης έχει αποκαλέσει το κράτος των Σκοπίων ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας» και μιλά για «προμελετημένη εθνοκάθαρση των... Τσάμηδων από τους Έλληνες».
Δεδομένων των ακραίων ιστορικών τοποθετήσεων του κ. Μπαλτσιώτη, ο Θόδωρος Καράογλου ρωτά τους αρμόδιους Υπουργούς:
-αν είναι ενήμεροι για τις «εξεζητημένες» έως αντεθνικές θέσεις του νέου Ειδικού Γραμματέα Ιθαγένειας,
-με ποια κριτήρια επιλέχθηκε για αυτήν την νευραλγική θέση,
-αν οι απόψεις του εκφράζουν την κυβέρνηση,
-αν θα εφαρμοστεί ο αντιρατσιστικός νόμος στην περίπτωση του μιας και είναι αρνητής γενοκτονιών
-και τέλος αν έχουν αναλογιστεί τους κινδύνους που κρύβουν αυτού του είδους οι εθνικά επιζήμιες απόψεις από ένα κυβερνητικό στέλεχος.