«“Φωτογραφικό” το νέο οργανόγραμμα που σχεδιάζει η διοίκηση του ΟΑΕΔ »

Αθήνα, 27 Ιουλίου 2017

«"Φωτογραφικό" το νέο οργανόγραμμα που σχεδιάζει η διοίκηση του ΟΑΕΔ »

Ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου, με αφορμή την απόφαση της διοίκησης του ΟΑΕΔ να προχωρήσει στην κατάρτιση καινούργιου οργανογράμματος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Εδώ και ενάμιση χρόνο, η διοίκηση του ΟΑΕΔ εμφανίζεται αποφασισμένη να αλλάξει το οργανόγραμμα του Οργανισμού.

Κρίνοντας ότι ο κατάλληλος χρόνος να προχωρήσει στις επιθυμητές για εκείνη αλλαγές είναι εν μέσω θέρους, δίνει περιθώριο μόλις 4 ημερών στην ομοσπονδία των εργαζομένων του ΟΑΕΔ, προκειμένου να εκφράσουν τις απόψεις τους, συμμετέχοντας βεβιασμένα σε έναν προσχηματικό διάλογο με προκαθορισμένο αποτέλεσμα.

Το δήθεν "νέο" οργανόγραμμα, όπως παρουσιάστηκε στην ομοσπονδία εργαζομένων, είναι μια απλή αντιγραφή του υπάρχοντος που βρίσκεται σε ισχύ από το 1979. Με τη μόνη διαφορά ότι "φωτογραφίζει" θέσεις διευθυντών και προϊσταμένων σε ημετέρους, αφαιρώντας το δικαίωμα συμμετοχής στις κρίσεις για προαγωγή από το 1/4 των πτυχιούχων υπηρετούντων υπαλλήλων.

Για ακόμη μια φορά, με την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ οι λέξεις "αξιοκρατία" και "διαφάνεια" παραμένουν άγνωστες ή, ακόμη χειρότερα, εφαρμόζονται κατά το δοκούν».