«Η Υπουργός Εργασίας αλλοιώνει, με εγκύκλιο, νόμο που η ίδια ψήφισε»

Αθήνα, 13 Ιουλίου 2017

«Η Υπουργός Εργασίας αλλοιώνει, με εγκύκλιο, νόμο που η ίδια ψήφισε»

Ο Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Γιάννης Βρούτσης και ο αναπληρωτής Τομεάρχης, βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

Η Υπουργός Εργασίας συλλαμβάνεται, για πολλοστή φορά, να κάνει νομοθετικές "λαθροχειρίες". Αυτή τη φορά, "υπέρ" των συνδικαλιστικών αμοιβών του Δημοσίου.

Πριν από μερικές μέρες επιχείρησε να εξαπατήσει τη Βουλή, εισάγοντας, στο παρά πέντε, αλλαγές στην αιτιολογική έκθεση για το τέταρτο Μνημόνιο. Κάτι που, στη συνέχεια, διόρθωσε και μάλιστα με τρόπο ταπεινωτικό, κατόπιν εντολής των θεσμών.

Τώρα προβαίνει σε μια αντίστοιχη ενέργεια, αλλοιώνοντας, με μια απλή εγκύκλιο, το πνεύμα του νόμου που η ίδια έφερε. Πιο συγκεκριμένα, με το άρθρο 19 του Ν.4472/2017 το Υπουργείο Εργασίας προώθησε την άρση των ανισοτήτων, μεταξύ των συνδικαλιστών του ιδιωτικού και του δημοσίου τομέα, σε μια προσπάθεια να προλάβει την τρίτη αξιολόγηση του φθινοπώρου, στο πλαίσιο της οποίας θα τεθεί συνολικά "στο τραπέζι" η αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου.

Όμως, η κυρία Υπουργός Εργασίας φρόντισε, με την ερμηνευτική εγκύκλιο 24135/458/25-5-2017, να επαναφέρει - από την πίσω πόρτα - με υπογραφή της, τις αμοιβές των συνδικαλιστικών αδειών του Δημοσίου, καταστρατηγώντας έτσι και την διάταξη και το πνεύμα του νόμου.

Η κυρία Αχτσιόγλου, που δεν έδειξε κοινωνική ευαισθησία απέναντι σε εργαζόμενους και συνταξιούχους, όταν τους έκοψε δύο μισθούς και τρεις συντάξεις αντίστοιχα, επιβεβαιώνει με τις πρακτικές της ότι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αποτελεί την προσωποποίηση του λαϊκισμού και του πελατειακού Κράτους. Προσκολλημένη στη δημαγωγία, αγνοεί κάθε έννοια χρηστής διοίκησης.

Δυστυχώς για την Κυβέρνηση, τέτοιες ενέργειες είναι πλέον καταδικασμένες στη συνείδηση του ελληνικού λαού».