"Ως εδώ με τα ψέματα, ως εδώ με το φθηνό λαϊκισμό"

Θεσσαλονίκη, 20 Απριλίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«ΩΣ ΕΔΩ ΜΕ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ, ΩΣ ΕΔΩ ΜΕ ΤΟ ΦΘΗΝΟ ΛΑΪΚΙΣΜΟ»

Σχολιάζοντας τα τελευταία στοιχεία του ΟΑΕΔ, σύμφωνα με τα οποία η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αναδεικνύεται δυστυχώς "πρωταθλήτρια" της ανεργίας στην πατρίδα μας, ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. και αν. Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Θεόδωρος Καράογλου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η επικοινωνιακή προπαγάνδα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ περί μείωσης της ανεργίας στην Ελλάδα καταρρίπτεται από τα στοιχεία του ΟΑΕΔ, τα οποία επιβεβαιώνουν το τέλμα στο οποίο βρίσκεται η αγορά εργασίας στην πατρίδα μας από το 2015 μέχρι σήμερα.
Μόνο στην Κεντρική Μακεδονία 16.000 συμπολίτες μας έχασαν τη δουλειά τους από τον Μάρτιο του 2016 μέχρι σήμερα, με τον αριθμό των καταγεγραμμένων ανέργων στις εφτά περιφερειακές ενότητες να εκτοξεύεται στους 185.823, ήτοι 20,24%.
Το πιο ανησυχητικό στοιχείο από όλα όμως, είναι η κατακόρυφη αύξηση των μακροχρόνια ανέργων.
Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι και αναδεικνύουν το τεράστιο πρόβλημα διάλυσης της αγοράς εργασίας, όπως αποκαλύπτουν και την ανικανότητα της Κυβέρνησης να το αντιμετωπίσει αποτελεσματικά.
Ως εδώ με τα ψέματα, ως εδώ με το φθηνό λαϊκισμό.
Η χώρα χρειάζεται επειγόντως πολιτική αλλαγή, έχει ανάγκη μεταρρυθμίσεις που θα δημιουργήσουν υγιείς θέσεις εργασίας και θα στηρίζουν την πραγματική οικονομία.
Γιατί αν η Κυβέρνηση περιμένει να έρθει το... 2036 προκειμένου να μειωθεί η ανεργία στα επίπεδα του 2008, μέχρι τότε "ποιος ζει και ποιος πεθαίνει", όπως υποστήριξε και ένας Υπουργός της...»