Το Υπουργείο Ναυτιλίας απαξιώνει το λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Θεσσαλονίκη, 24 Φεβρουαρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«ΤΟ ΥΠ. ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΑΠΑΞΙΩΝΕΙ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ»

Την παρέμβαση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής προκειμένου να αυξηθούν οι οργανικές θέσεις της Πλοηγικής Υπηρεσίας στη Θεσσαλονίκη ζητά ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας κ. Θεόδωρος Καράογλου.
Με αφορμή τα τεράστια προβλήματα που έχουν προκληθεί τις τελευταίες ημέρες στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης εξαιτίας των τραγικών ελλείψεων στην ειδικότητα του πλοηγού, ο κ. Καράογλου κατέθεσε σχετική ερώτηση στον αρμόδιο Υπουργό ζητώντας του να στελεχώσει πλήρως μια κομβική υπηρεσία η οποία είναι αυτοχρηματοδοτούμενη και δεν επιβαρύνει ούτε με ένα ευρώ το ελληνικό δημόσιο, καθώς η μισθοδοσία των εργαζόμενων σε αυτήν καλύπτεται από ειδικό λογαριασμό τα έσοδα του οποίου προέρχονται από τα πλοηγικά δικαιώματα που καταβάλλουν οι ναυτιλιακές εταιρείες.
Σε δήλωσή του ο κ. Καράογλου σημειώνει τα εξής: «Είναι προφανές ότι το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής αδυνατεί να αντιληφθεί την υπερεθνική σημασία που έχει το λιμάνι της Θεσσαλονίκης και τον πρωταγωνιστικό ρόλο που διαδραματίζει στη Ν.Α. Ευρώπη ως λιμάνι διαμετακόμισης.
Η υποστελέχωση της υπηρεσίας πλοηγών και γενικότερα οι τραγικές ελλείψεις στον Ο.Λ.Θ. κοστίζουν σημαντικά σε χρόνο, χρήμα και φήμη, απαξιώνοντας έναν οργανισμό που η Πολιτεία ετοιμάζεται να ιδιωτικοποιήσει.
Καλώ, λοιπόν, τον αρμόδιο Υπουργό να στηρίξει τις προσπάθειας που καταβάλλουν η διοίκηση του Ο.Λ.Θ. και οι ναυτικοί πράκτορες για την προσέλκυση περισσότερων φορτίων στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και να πάψει να τις αντιστρατεύεται».