"Φοβάμαι ότι η Κυβέρνηση μας οδηγεί άλλη μια φορά σε νέο μνημόνιο"

Θεσσαλονίκη, 27 Ιανουαρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ: «ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΕ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ»

Την έντονη ανησυχία του ότι το τέταρτο μνημόνιο βρίσκεται προ των πυλών εξαιτίας της καταστροφικής διαπραγματευτικής τακτικής που ακολουθεί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εξέφρασε ο κ. Θεόδωρος Καράογλου, μιλώντας σήμερα το πρωί στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης και στην εκπομπή «Θέσεις και Απόψεις» που παρουσιάζει ο δημοσιογράφος κ. Βασίλης Κοντογουλίδης.
Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στη Β΄ Θεσσαλονίκης σημείωσε ότι η ελληνική οικονομία ξαναζεί ημέρες του πρώτου εξαμήνου του 2015 και καταλόγισε στην Κυβέρνηση ότι το μόνο που κατάφερε στο χθεσινό Eurogroup ήταν να ενώσει όλους τους ευρωπαίους εταίρους εναντίον της Ελλάδας.
«Τα πράγματα είναι δύσκολα και φοβάμαι ότι η Κυβέρνηση μας οδηγεί άλλη μια φορά σε νέο μνημόνιο, για αυτό την καλώ έως το επόμενο Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου να δώσει λύση στο αδιέξοδο που έχει προκληθεί αποκλειστικά με δική της ευθύνη» τόνισε χαρακτηριστικά.
Εκτίμησε δε πως, παρά τους επικοινωνιακούς λεονταρισμούς, ο Αλέξης Τσίπρας θα συνθηκολογήσει για πολλοστή φορά, νομοθετώντας στην παρούσα Βουλή τα προκαταβολικά μέτρα που ζητούν οι θεσμοί για το 2019. «Θα τα υπογράψει όλα για να παραμείνει στην εξουσία έστω και μια ημέρα παραπάνω» δήλωσε, προσθέτοντας πως η συγκεκριμένη Κυβέρνηση διακρίνεται για την ικανότητά της να παραποιεί την αλήθεια. «Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κάνει κακό στην Ελλάδα, κάνει κακό στους Έλληνες. Μακάρι να προκηρύξει εκλογές το συντομότερο δυνατόν» κατέληξε.