Η Κυβέρνηση εξοντώνει τους ελεύθερους επαγγελματίες

Θεσσαλονίκη, 26 Ιανουαρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ: «Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΞΟΝΤΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ»

Περισσότερα από 3,5 εκ. ευρώ μόνο από το τέλος επιτηδεύματος που επρόκειτο να καταβληθεί το 2017 έχασε χθες το Ελληνικό Δημόσιο, εξαιτίας των περίπου 6.000 διακοπών εργασιών στις οποίες προχώρησαν ελεύθεροι επαγγελματίες σε όλες τις ΔΟΥ της χώρας.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, σε μηνιαία βάση, μετά τον Σεπτέμβριο του 2016 καταγράφονταν περί τις 9.000 παύσεις εργασιών, οι οποίες αυξήθηκαν σημαντικά μετά το Δεκέμβριο του ίδιου έτους και έχουν εκτοξευθεί στις αρχές του 2017 λόγω της δημοσιοποίησης της εγκυκλίου για τα "μπλοκάκια".
Η εξέλιξη αυτή έχει ως αποτέλεσμα οι απώλειες εσόδων για τα κρατικά ταμεία να είναι πολλαπλάσιες συγκριτικά με εκείνες που χάθηκαν μόνο κατά το χθεσινό 24ωρο.
Όπως σημειώνει σχετικά ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρος Καράογλου, «η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ γιορτάζει τα δυο χρόνια στην εξουσία κερνώντας εκατομμύρια Έλληνες... δυσβάσταχτες ασφαλιστικές εισφορές και φορολογικά μέτρα τα οποία πλήττουν μαζικά τους εργαζόμενους. Η δημοσιοποίηση της εγκυκλίου για τα "μπλοκάκια" εξοντώνει τους ελεύθερους επαγγελματίες, αναγκάζοντας τους να στραφούν στην αδήλωτη εργασία, η οποία με τη σειρά της θρέφει την εισφοροδιαφυγή, την εισφοροαποφυγή, την παραοικονομία και τη φοροδιαφυγή, στερώντας από τα κρατικά ταμεία δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.
Τελικά οι μόνες θέσεις εργασίας που δημιουργεί η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι των μετακλητών υπαλλήλων».