Ο Θ. Καράογλου στις εκδηλώσεις μνήμης για το Ολοκαύτωμα των Κερδυλλίων

Ο Θ. Καράογλου στις εκδηλώσεις μνήμης για το Ολοκαύτωμα των Κερδυλλίων Κύριο

Θεσσαλονίκη, 17 Οκτωβρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ ΤΗΣ Ν.Δ. κ. Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΤΩΝ ΚΕΡΔΥΛΛΙΩΝ

Τη Νέα Δημοκρατία εκπροσώπησε ο Τομεάρχης Μακεδονίας και Θράκης του κόμματος, κ. Θεόδωρος Καράογλου, στις εκδηλώσεις μνήμης που έλαβαν χώρα σήμερα το πρωί στα Κερδύλλια Σερρών, για τη συμπλήρωση 75 χρόνων από τη θηριωδία των Ναζιστικών δυνάμεων κατοχής να εκτελέσουν 222 άνδρες από τα Άνω και Κάτω Κερδύλλια το Σάββατο 17 Οκτωβρίου 1941.
Στη δήλωσή του ο κ. Καράογλου επισήμανε τα εξής:
«Η επέτειος 75 χρόνων από το ολοκαύτωμα των Κερδυλλίων από τις Ναζιστικές δυνάμεις κατοχής δεν είναι απλό μνημόσυνο αλλά εκπλήρωση χρέους τιμής προς τους 222 εκτελεσθέντες άνδρες, ηλικίας 15 έως 60 χρόνων, οι οποίοι δεν φοβήθηκαν τη "μπότα" του κατακτητή.
Μαζί τιμούμε και εκείνους που απέμειναν πίσω θρηνώντας και όμως, μέσα στον αβάσταχτο πόνο τους, κράτησαν στη ψυχή του τη δύναμη και την αντρειοσύνη των αδικοχαμένων.
Το ολοκαύτωμα των Κερδυλλίων είναι ένα αδιαμφισβήτητο ιστορικό γεγονός το οποίο οφείλει να αποκτήσει τη θέση που του αναλογεί στην εθνική μας ιστορία. Δεν είναι μια συμβατική ιστορική επέτειος αλλά χρέος τιμής προς τους εκτελεσθέντες, η μνήμη των οποίων παραμένει αιώνια και αγιασμένη».