Στον "Πολυχώρο ΕΛΙΑ" της Βέροιας το Σάββατο η παρουσίαση του βιβλίου του Θ. Καράογλου

Στον "Πολυχώρο ΕΛΙΑ" της Βέροιας το Σάββατο η παρουσίαση του βιβλίου του Θ. Καράογλου Κύριο

Θεσσαλονίκη, 28 Σεπτεμβρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΤΟΝ «ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΕΛΙΑ» ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 01 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016 Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ κ. ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ

Με την ευχή να είναι «καλοτάξιδο», το βιβλίο «Ορκίζομαι» του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας και Τομεάρχη Μακεδονίας και Θράκης του κόμματος, κ. Θεόδωρου Καράογλου, ξεκινά από τη Βέροια το Σάββατο 01 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 18.00 το... ταξίδι του προς το αναγνωστικό κοινό.
Η πρώτη παρουσίασή του θα πραγματοποιηθεί στον «Πολυχώρο ΕΛΙΑ», με ομιλητές τον Βουλευτή Κιλκίς της Νέας Δημοκρατίας κ. Γεώργιο Γεωργαντά και εκπρόσωπο του Δικηγορικού Συλλόγου Βέροιας, ενώ θα χαιρετίσει και ο Βουλευτής Ημαθίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος. Την εκδήλωση θα συντονίσει η κα. Συρμούλα Τζήμα-Τόπη, υπεύθυνη στρατηγικού σχεδιασμού και επικοινωνίας της ΝΟΔΕ Ημαθίας.
Το βιβλίο «Ορκίζομαι», το οποίο θα δωρίζεται στους παρευρισκόμενους, αφηγείται την ιστορική εξέλιξη των ελληνικών Συνταγμάτων από το 1822 μέχρι σήμερα και καταλήγει στην παρουσίαση 19 προσωπικών προτάσεων του κ. Καράογλου για τη βελτίωση, ενδυνάμωση και ανανέωση του Συντάγματος του 1975, το οποίο βρίσκεται σε ισχύ επί 41 χρόνια.
Όπως σημειώνει ο κ. Καράογλου: «Οι 19 προτάσεις που καταθέτω με υπευθυνότητα και ρεαλισμό, μέσα από τις σελίδες του βιβλίου μου, δεν διεκδικούν την πληρότητα ή το αλάθητο, αλλά φιλοδοξούν να συμβάλλουν σε έναν δημόσιο διάλογο με σκοπό την περαιτέρω εμβάθυνση της ποιότητας της δημοκρατίας στον τόπο μας. Καλούμαστε και πρέπει να χτίσουμε πραγματικό κράτος δικαίου, αποτελεσματικό και ανθρώπινο. Απέναντι στην κρίση γενικευμένης ανασφάλειας και διάχυτης έντασης στην κοινωνία, οφείλουμε να δώσουμε ισχυρές θεσμικές, πολιτικές και ηθικές απαντήσεις, μακριά από κομματικές σκοπιμότητες, ιδεοληψίες και άγονες αντιπαραθέσεις που δεν προσθέτουν αλλά αφαιρούν από τον δημόσιο διάλογο. Για αυτό και επισημαίνω ότι η συνταγματική αναθεώρηση είναι μια σημαντική πρωτοβουλία στο δρόμο του μέλλοντος, μια γόνιμη σύνθεση ιδεών που παράγουν απτά αποτελέσματα για το κοινωνικό σύνολο. Αυτό εξάλλου πρεσβεύει και ο όρκος που δίνουμε οι Βουλευτές στην έναρξη κάθε Κοινοβουλευτικής θητείας».
Την επόμενη ημέρα, Κυριακή 02 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 11.00, ο κ. Καράογλου θα παρουσιάσει το βιβλίο του στο κοινό της Θεσσαλονίκης, στην Αποθήκη Δ του ΟΛΘ.