"Συμπαράσταση σε όσους μάχονται στα πύρινα μέτωπα της Θάσου"

"Συμπαράσταση σε όσους μάχονται στα πύρινα μέτωπα της Θάσου" Κύριο

Θεσσαλονίκη, 12 Σεπτεμβρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ: «ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΑΧΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΠΥΡΙΝΑ ΜΕΤΩΠΑ ΤΗΣ ΘΑΣΟΥ»

Με αφορμή την καταστροφική πυρκαγιά που μαίνεται για τρίτη ημέρα στη Θάσο, ο Τομεάρχης Μακεδονίας και Θράκης της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης του κόμματος, κ. Θεόδωρος Καράογλου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η σκέψη όλων είναι στους κατοίκους της Θάσου που τα τελευταία 24ωρα βλέπουν τον τόπο τους και τις περιουσίες τους να καταστρέφονται από την πύρινη λαίλαπα που κατακαίει το νησί τους.
Εκφράζουμε τον θαυμασμό και τη συμπαράστασή μας στους 200 και πλέον πυροσβέστες, που μάχονται σκληρά για να θέσουν υπό έλεγχο τα πύρινα μέτωπα, καθώς και στους στρατιώτες και εθελοντές που συνεπικουρούν το έργο τους.
Η μεγάλη πυρκαγιά της Θάσου αφενός επιβεβαιώνει την αναγκαιότητα να παραμείνει η 383 Μοίρα Ειδικών Επιχειρήσεων και Αεροπυρόσβεσης στη Θεσσαλονίκη και να μην μεταφερθεί στην 112 Πτέρυγα Μάχης που εδρεύει στην Ελευσίνα, όπως επιθυμεί και επιδιώκει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Ευθύνες υπάρχουν. Αυτήν την στιγμή, ωστόσο, προέχει η αντιμετώπιση της καταστροφικής λαίλαπας, η συνδρομή σε όσους παλεύουν στη δύσκολη αυτή προσπάθεια και, βέβαια, η στήριξη των κατοίκων του νησιού».