¨Η διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες ταιριάζει στη Β. Κορέα και όχι στην Ελλάδα"

¨Η διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες ταιριάζει στη Β. Κορέα και όχι στην Ελλάδα" Κύριο

Θεσσαλονίκη, 01 Σεπτεμβρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ: «Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΣΤΗ Β. ΚΟΡΕΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»

«Πρωτόγνωρη διαδικασία που δεν αρμόζει σε ένα δημοκρατικό πολιτικό σύστημα, καθώς θυμίζει Βόρεια Κορέα» χαρακτήρισε ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θ. Καράογλου, το παιχνίδι εντυπώσεων που παίζει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τις τελευταίες 48 ώρες, με αφορμή τη δημοπρασία για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας.
Μιλώντας στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης και στην εκπομπή «Θέσεις και Απόψεις», που παρουσιάζει ο δημοσιογράφος κ. Βασίλης Κοντογουλίδης, ο κ. Καράογλου επιτέθηκε στην Κυβέρνηση κατηγορώντας την ότι επιχειρεί να χειραγωγήσει τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
«Στόχος του Μεγάρου Μαξίμου μέσω αυτής της απαράδεκτης διαδικασίας», όπως είπε, «είναι να ελέγξει τα ΜΜΕ όσο μπορεί καλύτερα και να τα θέσει υπό τον απόλυτο έλεγχο του».
Επίσης χαρακτήρισε «αυθαίρετη» την ερμηνεία της Κυβέρνησης πως η ελληνική αγορά μπορεί να στηρίξει μονάχα τέσσερις τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας, υπενθυμίζοντας ότι «στην ελεύθερη οικονομία, στον ελεύθερο κόσμο, καθένας έχει το δικαίωμα του επιχειρείν».
«Ποιος μπορεί να εγγυηθεί στον ελληνικό λαό ότι μέσω της δημοπρασίας που βρίσκεται σε εξέλιξη διασφαλίζεται η πολυπόθητη διαφάνεια στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης; Εκτός και εάν στον ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν ότι ο "Αριστερός" εργολάβος είναι και "καλός" εργολάβος» αναρωτήθηκε, σημειώνοντας με νόημα πως «την πολυφωνία δεν πρέπει να τη φοβάται κανείς».
Τέλος, όσον αφορά στη θέση που κρατά η Αξιωματική Αντιπολίτευση, ο κ. Καράογλου επανέλαβε ότι μόλις η Νέα Δημοκρατία κερδίσει τις εκλογές θα ανοίξει τη διαδικασία ώστε να αποκτήσουν και άλλοι ενδιαφερόμενοι τηλεοπτικές συχνότητες.
Όπως εξήγησε, αυτό θα γίνει ορίζοντας ενιαίο τίμημα για όλους τους ενδιαφερόμενους και αφού προηγουμένως τεθούν αυστηρά ποιοτικά κριτήρια και γίνει εξακρίβωση για το εάν τα χρήματα που θα καταβληθούν ως αντίτιμο αποτελούν προϊόν νόμιμης δράσης.
«Η Κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζει επί της ουσίας τα προβλήματα που υπάρχουν στο τηλεοπτικό τοπίο. Αρκείται μονάχα στο να στήνει ένα πρόχειρο επικοινωνιακό σόου για να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από τον αυξημένο φόρο εισοδήματος, τα ειδοποιητήρια του ΕΝΦΙΑ και τα γενικευμένα προβλήματα της καθημερινότητας. Οι λύσεις δίνονται μονάχα μέσα από τον διάλογο και λειτουργώντας πάντα εντός των συνταγματικών ορίων» κατέληξε.