"Ο Γεωργίου έσκαψε το λάκκο της ΝΔ αλλά έριξε μέσα τη χώρα"

"Ο Γεωργίου έσκαψε το λάκκο της ΝΔ αλλά έριξε μέσα τη χώρα" Κύριο

Θεσσαλονίκη, 08 Αυγούστου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ: «Ο ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΕΣΚΑΨΕ ΤΟ ΛΑΚΚΟ ΤΗΣ ΝΔ ΑΛΛΑ ΕΡΙΞΕ ΜΕΣΑ ΤΗ ΧΩΡΑ»

Υπεύθυνη, ρεαλιστική και χωρίς κραυγές χαρακτήρισε την αντιπολιτευτική τακτική της Νέας Δημοκρατίας ο κ. Θεόδωρος Καράογλου, σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα το πρωί στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ και στον δημοσιογράφο κ. Θάνο Σιαφάκα.
Υποστήριξε ότι στους 18 μήνες διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, «της χειρότερης Κυβέρνησης στα χρόνια της Μεταπολίτευσης» όπως τη χαρακτήρισε, η Ελλάδα έχει κερδίσει μηδέν εις το πηλίκον εξαιτίας της αποτυχημένης διαπραγματευτικής τακτικής Τσίπρα-Βαρουφάκη και πως η Νέα Δημοκρατία «προσπαθεί να σπρώξει το Μέγαρο Μαξίμου προς τη σωστή κατεύθυνση», αποκαλύπτοντας μια προς μια τις... Αριστερές αυταπάτες των κυβερνώντων.
Όσον αφορά στην Κυβερνητική πρόταση της Νέας Δημοκρατίας επισήμανε ότι θα παρουσιαστεί από τον Πρόεδρο του κόμματος, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, στην 81η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης από τις 16 έως τις 18 Σεπτεμβρίου και θα βασίζεται στο τετράπτυχο: μικρότερο κράτος χωρίς απολύσεις, αξιοποίηση της περιουσίας του δημοσίου, στήριξη του ιδιωτικού τομέα, προσέλκυση επενδύσεων.
«Θέλουμε», όπως εξήγησε, «να στείλουμε το μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα φιλική στις επενδύσεις. Μια χώρα ικανή να προχωρήσει σε ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις που θα τη βοηθήσουν καταλυτικά στην έξοδο από την οικονομική κρίση» είπε, κάνοντας παράλληλα αναφορά στη στρεβλή εικόνα που δημιουργήθηκε με αφορμή τις δικαιολογίες που επικαλείται το Υπουργείο Πολιτισμού προκειμένου να εμποδίσει την υλοποίηση της επένδυσης στο Ελληνικό.
«Πρόκειται για μια παραφωνία που οφείλεται στις εμμονικές αντιλήψεις των Υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ» ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας.
Τέλος, σε ερώτηση για την απόφαση του Αρείου Πάγου να παραπεμφθεί ο πρώην Πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ, κ. Ανδρέας Γεωργίου, για το κακούργημα της ψευδούς βεβαίωσης σχετικά με το έλλειμμα του 2009, ο κ. Καράογλου έκανε λόγο για εξυπηρέτηση συγκεκριμένων σκοπιμοτήτων της τότε Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ με Πρωθυπουργό τον Γιώργο Παπανδρέου και Υπουργό Οικονομικών τον κ. Παπακωνσταντίνου.
«Ο κ. Γεωργίου έσκαψε το λάκκο της Νέας Δημοκρατίας, αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να ρίξει μέσα σε αυτόν τη χώρα» σημείωσε, κάνοντας λόγο για «βαρύτατες ευθύνες που πρέπει να αποδοθούν».