Θ. Καράογλου: "Ο ΣΥΡΙΖΑ βλάπτει σοβαρά την υγεία των Ελλήνων"

Θ. Καράογλου: "Ο ΣΥΡΙΖΑ βλάπτει σοβαρά την υγεία των Ελλήνων" Κύριο

Θεσσαλονίκη, 11 Μαΐου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θ.ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ: «Ο ΣΥΡΙΖΑ ΒΛΑΠΤΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ»

Την πλήρη διάλυση των ιατρείων του Π.Ε.Δ.Υ. στη Βόρεια Ελλάδα καταγγέλλει, με ερώτησή του προς τον αρμόδιο Υπουργό Υγείας, ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας και Τομεάρχης Μακεδονίας και Θράκης του κόμματος, κ. Θεόδωρος Καράογλου.
Πιο συγκεκριμένα, με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας «Θεσσαλονίκη» στις 09 Μαΐου 2016, κάνει αναλυτική αναφορά στην υποστελέχωση σε ιατρικό προσωπικό, αλλά και στις τραγικές ελλείψεις σε αναλώσιμα και αντιδραστήρια που ταλανίζουν όλα τα ιατρεία του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας στη Μακεδονία και τη Θράκη, με προφανείς συνέπειες για τη δημόσια υγεία.
Ενδεικτικά μόνο αναφέρεται στο ιατρείο του Π.Ε.Δ.Υ. στο Ν. Θεσσαλονίκης, όπου από τους 495 γιατρούς που υπηρετούσαν απέμειναν μόλις 281, ενώ ακόμα χειρότερη είναι η κατάσταση στους περιφερειακούς νομούς, όπως για παράδειγμα στην Κομοτηνή, όπου από τους 31 γιατρούς σήμερα δουλεύουν μόλις 11.
Όπως δήλωσε σχετικά ο κ. Καράογλου: «Οι αυταπάτες του κ. Τσίπρα έχουν άμεση συνέπεια στην υγεία των πολιτών. Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες της πλήρους κατάρρευσης του συστήματος δημόσιας υγείας στη Μακεδονία και τη Θράκη. Είναι ξεκάθαρο πως αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί. Ο ΣΥΡΙΖΑ βλάπτει σοβαρά την υγεία των Ελλήνων».