Δήλωση Τομεάρχη Μακεδονίας και Θράκης της ΝΔ για τη δημιουργία 5 νέων Hotspot σε Κιλκίς και Γιαννιτσά

Δήλωση Τομεάρχη Μακεδονίας και Θράκης της ΝΔ για τη δημιουργία 5 νέων Hotspot σε Κιλκίς και Γιαννιτσά Κύριο

Θεσσαλονίκη, 26 Φεβρουαρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δήλωση Τομεάρχη Μακεδονίας και Θράκης της ΝΔ Θεόδωρου Καράογλου για τη δημιουργία 5 νέων Hotspot σε Κιλκίς και Γιαννιτσά

Αναφερόμενος στην απόφαση της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. να προχωρήσει στη δημιουργία πέντε νέων κέντρων υποδοχής για 20.000 πρόσφυγες και μετανάστες, τέσσερα στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς (δυο εκ των οποίων σε απόσταση αναπνοής από το τελωνείο της Δοϊράνης που αποτελεί τη δεύτερη πύλη σύνδεσης με τα Σκόπια) και ενός στα Γιαννιτσά, ο Τομεάρχης Μακεδονίας και Θράκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρος Καράογλου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η Μακεδονία και η Θράκη πληρώνουν το... λογαριασμό της παταγώδους αποτυχίας του Αλέξη Τσίπρα και της Κυβέρνησης του να ελέγξει τις μεταναστευτικές ροές που καταφθάνουν καθημερινά στην πατρίδα μας.
Χωρίς κανένα σχέδιο, χωρίς κανέναν προγραμματισμό, δημιουργούν κέντρα υποδοχής επιχειρώντας να κρύψουν το πρόβλημα κάτω από τις... σκηνές, αφήνοντας τις τοπικές κοινωνίες να βρουν μόνες τους τη λύση σε ένα τεράστιο εθνικό ζήτημα.
Αναμφίβολα κανένας άνθρωπος δεν αξίζει τόσο πόνο και ξεριζωμό. Οι Μακεδόνες και οι Θράκες το γνωρίζουμε καλύτερα από τον καθένα.
Ωστόσο, ενώ μέχρι πριν από λίγους μήνες παλεύαμε να κρατήσουμε την Ελλάδα εντός της Ευρωπαϊκής οικογένειας, τώρα πασχίζουμε να παραμείνει μέλος των... Βαλκανίων και να αποφύγουμε την γκετοποίησή της.
Οι θέσεις της Νέας Δημοκρατίας, όπως διατυπώθηκαν από τον Πρόεδρό, μας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, είναι ξεκάθαρες: 1) Να σταματήσει η ασύδοτη μετακίνηση μεταναστών εντός της ελληνικής επικράτειας, 2) να δημιουργηθούν κλειστού τύπου φυλασσόμενοι χώροι προσωρινής διαμονής, 3) να ενισχυθεί με όλους τους τρόπους η δράση του λιμενικού σώματος και τέλος 4) να δρομολογηθούν δράσεις ενημέρωσης σε παγκόσμια τηλεοπτικά δίκτυα για την ανάδειξη της σημερινής πραγματικότητας στην Ελλάδα.
Τούτη τη δύσκολη ώρα απαιτείται ρεαλισμός. Αφενός η Ευρώπη χρειάζεται να εμπεδώσει μια κοινή πολιτική απέναντι στο προσφυγικό ζήτημα, το οποίο λαμβάνει ανθρωπιστικές, κοινωνικές και πολιτικές διαστάσεις, οι οποίες με τη σειρά τους πυροδοτούν τον εθνικισμό και τον ευρωσκεπτικισμό και αφετέρου εντός συνόρων απαιτείται η διαμόρφωση ενός κοινού εθνικού μετώπου.
Καλώ την Κυβέρνηση να αγαπήσει την Ελλάδα, προτάσσοντας τη συνείδηση της ευθύνης και να θωρακίσει την ομαλή λειτουργία των πυλών εισόδου σε όλη τη Μακεδονία και Θράκη».