Θ. Καράογλου για ενδεχόμενη αύξηση του Ε.Φ.Κ. στα καύσιμα: "Μετά τα σπίτια, η Κυβέρνηση βάζει στο στόχαστρο και τα Ι.Χ."

Θ. Καράογλου για ενδεχόμενη αύξηση του Ε.Φ.Κ. στα καύσιμα: "Μετά τα σπίτια, η Κυβέρνηση βάζει στο στόχαστρο και τα Ι.Χ." Κύριο

Δ.Τ.  Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΝΑ ΑΥΞΗΣΕΙ ΤΟΝ ΕΦΚ ΣΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ: «ΜΕΤΑ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ, ΤΩΡΑ ΒΑΖΟΥΝ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΚΑΙ ΤΑ Ι.Χ.»

Με αφορμή το σχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών να αυξήσει και άλλο τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στα καύσιμα από το επόμενο έτος, θέτοντας προσχηματικά στο τραπέζι του διαλόγου το ζήτημα της αναμόρφωσης των τελών κυκλοφορίας στα Ι.Χ., τα οποία ωστόσο δεν πρόκειται να καταργηθούν, ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρος Καράογλου, δήλωσε τα εξής:
«Η δεύτερη φορά Αριστερή Κυβέρνηση αφού πρώτα παίρνει τα σπίτια των Ελλήνων πολιτών, ανοίγοντας τις διαδικασίες πλειστηριασμού της Α΄ κατοικίας χιλιάδων δανειοληπτών, τώρα βάζει στο... στόχαστρο και τα αυτοκίνητα, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις που θα υπάρξουν σε μια σειρά προϊόντων και υπηρεσιών, οι τιμές των οποίων θα εκτιναχθούν στα ύψη εξαιτίας ενδεχόμενης αύξησης του ΕΦΚ στα καύσιμα.
Πραγματικά προκαλεί απορία ποια σκοπιμότητα εξυπηρετεί μια τέτοια πολιτική σκέψη, δεδομένου ότι δεν πρόκειται να αποφέρει ούτε ένα ευρώ στα έσοδα του κράτους. Δεν χρειάζεται να είναι κανείς οικονομολόγος για να αντιληφθεί ότι μια τέτοια εξέλιξη θα έχει ως αποτέλεσμα να ακινητοποιηθούν εκατομμύρια αυτοκίνητα, μιας και οι οικογενειακοί προϋπολογισμοί που μειώνονται δραματικά υπό το βάρος της συνεχιζόμενης "αριστερής" πολιτικής λιτότητας, δεν αντέχουν την παραμικρή αύξηση στην τιμή των καυσίμων.
Έτσι που το πάει ο Αλέξης Τσίπρας, στους δρόμους θα κυκλοφορούν σε λίγο μονάχα... καραβάνια και για αυτό δεν θα φταίνε τα "ουρλιαχτά των σκύλων".
Εκτός και αν τούτη η οπισθοδρομική κομπανία που παριστάνει την Κυβέρνηση έχει βάλει σκοπό να μετατρέψει την Ελλάδα στη χώρα του μηδέν και του τίποτα.
Αλλά τι να νιώσουν οι πλούσιοι από... κούνια που δηλώνουν "Αριστεροί" μόνο από πολιτική άποψη και όχι από... οικονομική; Αριστερά στην Ελλάδα δεν σημαίνει ειλικρίνεια. Το αντίθετο μάλιστα, αριστερά στην Ελλάδα σημαίνει κούφια λόγια».