Θ. Καράογλου: "Η Κυβέρνηση... τρολάρει τους Έλληνες"

Θ. Καράογλου: "Η Κυβέρνηση... τρολάρει τους Έλληνες" Κύριο

Δ.Τ. Θ. Καράογλου: "Η Κυβέρνηση... τρολάρει τους Έλληνες"

Ερώτηση στους Υπουργούς Εξωτερικών, Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κατέθεσε σήμερα το πρωί ο κ. Θεόδωρος Καράογλου, με αφορμή τις καθημερινές αναφορές στον εγχώριο και διεθνή Τύπο για τον κίνδυνο εξόδου της Ελλάδας από τη Συνθήκη Σένγκεν, λόγω της ανεξέλεγκτης καθημερινής εισροής λαθρομεταναστών από τα θαλάσσια και χερσαία σύνορα της χώρας που αποτελούν και σύνορα της Ευρώπης.
Με την ερώτησή του ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. ζητά απαντήσεις σε τρία συγκεκριμένα ερωτήματα.
Πρώτον: Σε τι ενέργειες προβλέπεται να προχωρήσουν άμεσα τα συναρμόδια Υπουργεία προκειμένου να υπάρξει στην πράξη πρόοδος στη διαχείριση των προσφυγικών εισροών και στη διαφύλαξη των ελληνικών και ευρωπαϊκών συνόρων; Δεύτερον: Ποιος είναι ο βαθμός συνεργασίας της χώρας με τη Frontex για την αντιμετώπιση του προβλήματος και ποιες επιπλέον ανάγκες έχουν εντοπιστεί και καταγραφεί, αναφορικά με τη φύλαξη των συνόρων της Ελλάδας και κατ' επέκταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να καλυφθούν άμεσα;
Και τρίτον: Επιβεβαιώνουν ή διαψεύδουν οι δυο Υπουργοί την άρνηση της χώρας μας να δεχθεί τη συνδρομή των λοιπών Ευρωπαϊκών Εταίρων για την ενίσχυση του μηχανισμού φύλαξης των συνόρων της Ε.Ε. και τι σημαίνει κάτι τέτοιο στην πράξη για τη θέση της χώρας μας και την παραμονή της στη συνθήκη Σένγκεν;
Σχολιάζοντας την κατάθεση της ερώτησης, ο κ. Καράογλου δήλωσε τα εξής:
«Η εντός ή εκτός εισαγωγικών αδυναμία της Κυβέρνησης να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης, πρόβλημα το οποίο η ίδια όξυνε με την πολιτική της και τις ιδεοληψίες της, εκτιμώ ότι δεν αποτελεί ένδειξη ανικανότητας διακυβέρνησης αλλά μέρος ενός συγκεκριμένου πολιτικού σχεδίου που σκοπό έχει να αποδομήσει τη συμμετοχή της χώρας μας στους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Το Μέγαρο Μαξίμου οφείλει να αντιληφθεί ότι τα σύνορα της Ελλάδας είναι σύνορα της Ευρώπης και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπίζονται από όλους. Δυστυχώς η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. αντί να ασχολείται σοβαρά με τα ζητήματα της πατρίδας επιλέγει να σφυρίζει ανέμελα και να... τουιτάρει, τρολάροντας τους Έλληνες.
Με την ύφεση να έχει επιστρέψει για τα καλά, την απαισιοδοξία να είναι διάχυτη στην κοινωνία, την ανεργία να καλπάζει και τον παραγωγικό ιστό να είναι διαλυμένος, αντιμετωπίζουμε πλέον τον ορατό κίνδυνο να βρεθούμε εκτός της ζώνης Σένγκεν και να καταντήσει η Ελλάδα "μαύρη τρύπα" της Ευρώπης. Είχα τονίσει και παλαιότερα πως η Ελλάδα μετατρέπεται σε αποθήκη ψυχών. Οι εξελίξεις δυστυχώς επιβεβαιώνουν την πρόβλεψή μου. Είναι σαφές ότι η παρούσα Κυβέρνηση αδυνατεί να διαχειριστεί τις προσφυγικές ροές. Το θέμα αφορά στο σύνολο της Ευρώπης και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπιστεί. Η δημοσκοπική πρωτιά του "Εθνικού Μετώπου" στη Γαλλία δείχνει τι μπορεί να συμβεί και στην πατρίδα μας εάν συνεχίσουμε να εθελοτυφλούμε. Κρούω τον κώδωνα του κινδύνου, ευχόμενος να μην βρεθούμε προ δυσάρεστων καταστάσεων».