«Η Ν.Δ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΨΥΧΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΥΝΘΗΜΑ»

«Η Ν.Δ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΨΥΧΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΥΝΘΗΜΑ» Κύριο

Με τη φράση του αείμνηστου Εθνάρχη και ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Καραμανλή, ότι «η Νέα Δημοκρατία είναι το κόμμα που υπερασπίζεται τα συμφέροντα του Έθνους και του λαού» ξεκίνησε ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Ν.Δ., κ. Θεόδωρος Καράογλου, την ομιλία του στην πολιτική εκδήλωση που πραγματοποίησε σήμερα, σε γνωστό ξενοδοχείο της πόλης, με αφορμή τη συμπλήρωση 40 χρόνων από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας.
«Αυτή είναι η παρακαταθήκη που μας άφησε ο Εθνάρχης, αυτές είναι οι αρχές και οι αξίες που πρεσβεύουμε ως Νεοδημοκράτες, αυτή είναι η αποστολή μας» συνέχισε, για να εξηγήσει αμέσως μετά πως στόχος αυτής της επετειακής εκδήλωσης είναι «να αναδείξει την ιστορική προσφορά του κόμματος, την εξωστρέφεια της παράταξης και να δείξει προς κάθε κατεύθυνση ότι το να είσαι "δεξιός" δεν μπορεί και δεν πρέπει να δαιμονοποιείται».
Μιλώντας σε περισσότερα από 2000 στελέχη και φίλους της Νέας Δημοκρατίας, που γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα όπου φιλοξενήθηκε η δράση, ο κ. Καράογλου τόνισε με νόημα ότι «η Νέα Δημοκρατία είναι κατάθεση ψυχής και όχι σύνθημα», σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως «από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής της είχε και εξακολουθεί να έχει ως βασικό στόχο την εθνική ομοψυχία και το ξεπέρασμα των διαχωριστικών γραμμών του παρελθόντος, που τόσο πολύ πλήγωσαν κατά περιόδους όλους τους Έλληνες».
Χαρακτηρίζοντας τη Ν.Δ. ως «την παράταξη των εθνικά δικαιωμένων επιλογών», έκανε εκτενή αναφορά στην προσφορά των επτά Προέδρων του Κόμματος καθώς και στο έργο που επιτέλεσαν οι Πέντε Πρόεδροι της (Κων/νος. Καραμανλής, Γ. Ράλλης, Κ. Μητσοτάκης, Κ. Καραμανλής, Αντ. Σαμαράς) που διετέλεσαν Πρωθυπουργοί από το 1974 μέχρι σήμερα. «Ο πρώτος έβαλε τα θεμέλια της σύγχρονης Ελλάδας, ρίχνοντας μας στα βαθιά για να μάθουμε να κολυμπούμε. Ο δεύτερος συγκρούστηκε με τις δυσκολότερες των περιστάσεων. Ο τρίτος δημιούργησε τις πολιτικές συνθήκες για να λάβουν οριστικό τέλος τα κατάλοιπα του δεύτερου εθνικού διχασμού του 20ου αιώνα. Ο τέταρτος οραματίστηκε την Ελλάδα ως μια ευημερούσα χώρα η οποία θα κοιτά μπροστά και όχι πίσω, ενώ ο πέμπτος κλήθηκε να κρατήσει όρθια την πατρίδα μας, σε δύσκολες στιγμές και τα κατάφερε» σημείωσε καταχειροκροτούμενος.
Σχολιάζοντας την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τα στελέχη του ότι «αποφοίτησαν με άριστα από τη Μεγάλη του Λαϊκισμού Σχολή».
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν το ενδιαφέρει αν θα προκληθεί οικονομική και κοινωνική αναστάτωση. Το μόνο που ενδιαφέρει την Κουμουνδούρου είναι να καταλάβουν την εξουσία με κάθε κόστος», χαρακτηρίζοντας μεταξύ άλλων το ΣΥΡΙΖΑ «διχασμένο ιδεολογικά».
«Ήρθε η ώρα», τόνισε με έμφαση, να πάψουν να μας κουνούν το δάκτυλο οι δήθεν Αριστεροί που έκαναν περιουσίες εκμεταλλευόμενοι τον πόνο και τις αγωνίες του λαού μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτα έγινε σύστημα και μετά κόμμα. Πρώτα υπηρέτησε πιστά τη λογική του κρατικοδίαιτου συστήματος και τώρα, με όχημα όλους τους κρατιστές που περισυνέλλεξε στο εσωτερικό του, θέλει να μετατρέψει την Ελλάδα σε Βενεζουέλα, Κούβα και Αργεντινή. Εμείς τους απαντούμε ότι η Ελλάδα ανήκει στη Δύση, είτε το θέλουν, είτε όχι. Απαντούμε με το δάκρυ του Εθνάρχη, Κωνσταντίνου Καραμανλή, όταν μιλούσε για τη Μακεδονία, στους ανιστόρητους που ακόμη και σήμερα εξακολουθούν να επιμένουν ότι τα Σκόπια έχουν το δικαίωμα να αποκαλούνται όπως θέλουν. Σε όλους αυτούς, απαντούμε ότι οι επόμενες εκλογές, όποτε και αν γίνουν, θα είναι μια μάχη για το αύριο της Ελλάδας. Δεν αφορά μόνο στις παροχές, αλλά στον τρόπο διακυβέρνησης μιας χώρας και σε ζητήματα ζωτικής σημασίας».
Ωστόσο ο κ. Καράογλου εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στην κρίση του Ελληνικού λαού. «Είμαι σίγουρος», είπε, «ότι ο Ελληνικός λαός έχει την εμπειρία να αποφύγει τις... κακοτοπιές, ώστε να μην χρειαστεί να ξαναειπωθεί η φράση του Γεωργίου Ράλλη μετά τις εθνικές εκλογές του 1981 "εύχομαι ο λαός μας να μην το μετανιώσει". Γιατί σε αυτήν την περίπτωση, ο λογαριασμός θα είναι πιο... ακριβός από αυτόν που πληρώνουμε τώρα».
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του προέτρεψε τους υποστηρικτές της Νέας Δημοκρατίας να μην παρασυρθούν από την πλημμυρίδα της μιζέριας και του λαϊκισμού και τους κάλεσε να μην βιαστούν να ρίξουν τη λίθο του αναθέματος, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Γνωρίζω τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το σύνολο του λαού μας, με τα άδικα αλλά απαραίτητα μέτρα. Τώρα που φτάνουμε στην κορυφή του βουνού, είναι κρίμα και άδικο να χύσουμε την καρδάρα με το γάλα. Η Νέα Δημοκρατία έχει ισχυρές ρίζες στην κοινωνία. Ούτε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας μπήκε, όπως άλλα κόμματα της Μεταπολίτευσης, ούτε την παρέσυρε το ποτάμι της αλλαγής, όπως υποστήριζαν κάποιοι το 1981».
Αναφερόμενος στην επέτειο των 40 χρόνων από την ίδρυση του κόμματος, τη χαρακτήρισε «αφετηρία ανασυγκρότησης και διεύρυνσης της παράταξης», απευθύνοντας παράλληλα κάλεσμα συστράτευσης σε όλους όσους νιώθουν κομμάτι της ιστορίας του φιλελεύθερου χώρου.
«Σε όλους αυτούς ζητούμε να αφήσουν στην άκρη το χθες και να συστρατευθούν μαζί μας, σε έναν αγώνα για την πατρίδα. Σε μια συσπείρωση αρχών, αξιών και ιδεών που θα οδηγήσει σε αποφασιστικές τομές και καθοριστικές μεταρρυθμίσεις. Οι πόρτες μας είναι ανοικτές σε όλους».
Τέλος, απευθυνόμενος στους χιλιάδες υποστηρικτές της Νέας Δημοκρατίας, τους οποίους αποκάλεσε «συνιδρυτές του κόμματος και εγγυητές της ενότητας του», τους κάλεσε να μη λησμονήσουν ποτέ ότι τα επιτεύγματα της Ν.Δ. σε αυτήν την 40χρονη διαδρομή αποτελούν παρακαταθήκη για την Ελλάδα και το Έθνος.
«Το οφείλουμε στην παράταξη, στην ιστορία μας, στους εαυτούς μας. Είμαστε μέρος της ιστορίας της Νέας Δημοκρατίας και αυτό δεν αλλάζει. Ασφαλώς τα κόμματα εξελίσσονται και καλούνται να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του σήμερα. Όμως δεν έχουμε το δικαίωμα να απομακρυνθούμε από τις ιδεολογικές αρχές που έθεσε ο Εθνάρχης Καραμανλής. Κόμματα που δεν έμειναν πιστά στην ιδεολογία τους χάθηκαν. Δεν έχουμε το δικαίωμα να διαψεύσουμε τις προσδοκίες των πολιτών. Ελάτε να τους δείξουμε πως δίνονται οι αγώνες» ολοκλήρωσε την ομιλία του ο κ. Καράογλου.
Πριν την ομιλία του Βουλευτή προηγήθηκε η προβολή ενός βίντεο διάρκειας 15 λεπτών, στο οποίο παρουσιάστηκαν όλοι οι σημαντικοί σταθμοί της ιστορικής διαδρομής της Νέας Δημοκρατίας, ενώ στην είσοδο της αίθουσας όπου φιλοξενήθηκε η εκδήλωση, υπήρχε έκθεση φωτογραφίας που επιμελήθηκε το πολιτικό γραφείο του κ. Καράογλου με τίτλο: «1974-2014, 40 χρόνια Νέα Δημοκρατία». Επίσης, σε όλους τους παρευρισκόμενους διανεμήθηκαν βιβλία και dvd αναφερόμενα στον ιδρυτή της Ν.Δ. Κωνσταντίνο Καραμανλή.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απονομή τιμητικών πλακετών, από τον κ. Καράογλου, σε όλους τους διατελέσαντες Προέδρους της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης από το 1974 μέχρι σήμερα.
Πιο συγκεκριμένα, με χρονολογική σειρά, τιμήθηκαν οι εξής:
1) Χρήστος Κοσκινάς
2) Γιώργος Λακασάς
3) ο αείμνηστος Κώστας Νούλης
4) ο αείμνηστος Σταμάτης Καραμανλής
5) Βασίλης Βελιάνος
6) Κώστας Μπελιμπασάκης
7) Κώστας Μπαλλάς
8) Νίκος Ταχιάος
9) Λευτέρης Γεωργιάδης
10) Θέμης Καρτσιώτης
11) Γιώργος Στύλιος
12) Γιώργος Μωυσίδης
13) Δημήτρης Γαλαμάτης
14) Νίκος Λιακόπουλος
15) Ανδρέας Παπαμιμίκος
16) Άκης Νούλης
17) Στράτος Γρομπανόπουλος
18) Χρήστος Βρίκος
19) Θεόδωρος Καραγιάννης

Φωτογραφίες από την εκδήλωση

H έκθεση φωτογραφίας

Φωτογραφικά στιγμιότυπα από το επετειακό video.