Επίσκεψη στους Δήμους Λαγκαδά και Βόλβης

Επίσκεψη στους Δήμους Λαγκαδά και Βόλβης Κύριο

Μια σειρά σημαντικών ζητημάτων, κυριότερα των οποίων είναι η ενίσχυση των αστυνομικών τμημάτων της περιοχής, η στελέχωση των κενών θέσεων στα τρία κέντρα υγείας και η εξυπηρέτηση από τον ΟΑΣΘ όλων των τοπικών κοινοτήτων του Δήμου Λαγκαδά, συζητήθηκαν εκτενώς στη σημερινή (Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014) επίσκεψη του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, στο Δημαρχείο Λαγκαδά και στη συνάντηση που είχε με τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Καραγιάννη.

Το πρώτο θέμα που βρέθηκε στο επίκεντρο ήταν η ολοκλήρωση του ανισόπεδου κόμβου της Εγνατίας Οδού στο ύψος των Λουτρών Λαγκαδά.
Δεύτερο θέμα ήταν αυτό της ενίσχυσης της αστυνόμευσης στο Δήμο. Αν και τα αστυνομικά τμήματα που βρίσκονται εντός των ορίων του Δήμου Λαγκαδά καλούνται να καλύψουν καθημερινά 47 τοπικές κοινότητες, εν τούτοις οι οργανικές θέσεις σε αυτά είναι καλυμμένες κατά το ήμισυ, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σημαντικά προβλήματα στην αποτελεσματική αστυνόμευση της ευρύτερης περιοχής.
Εκτενής συζήτηση έγινε ακόμη και για τη θωράκιση και στελέχωση των κέντρων υγείας του Δήμου, μέσω της πλήρωσης των κενών θέσεων ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στα Κ.Υ. Λαγκαδά, Ζαγκλιβερίου και Σοχού, ενώ ένα άλλο φλέγον θέμα που κυριάρχησε ήταν η ομογενοποίηση των αστικών συγκοινωνιών με τον ΟΑΣΘ, προκειμένου να επιτευχθεί η συγκοινωνιακή διασύνδεση όλων των οικισμών που περιλαμβάνονται στο Δήμο Λαγκαδά, ώστε να εξασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση όλων των Δημοτών.
«Ως δημότης του Καλλικρατικού Δήμου Λαγκαδά» δήλωσε μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Καράογλου, «γνωρίζω πολύ καλά τα θέματα που απασχολούν όλους τους συνδημότες μου. Η ολοκλήρωση του ανισόπεδου κόμβου της Εγνατίας Οδού στο ύψος των Λουτρών, η στελέχωση όλων των Αστυνομικών Τμημάτων και η ενίσχυση τους με νέα περιπολικά, η επέκταση των περιπολιών της ομάδας "ΔΙΑΣ" σε όλο το Δήμο, η θωράκιση των Κέντρων Υγείας Λαγκαδά, Ζαγκλιβερίου και Σοχού με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και η επέκταση των δρομολογίων του ΟΑΣΘ στις τοπικές κοινότητες Καλινδοίων, Βερτίσκου και Σοχού, που στερούνται αστικής συγκοινωνίας, πέρα από δίκαια αιτήματα είναι και αυτονόητα. Είναι αδιανόητο ο Δήμος Λαγκαδά να βρίσκεται τόσο κοντά στην πόλη της Θεσσαλονίκης και ταυτόχρονα να υστερεί τόσο πολύ σε σημαντικά ζητήματα υποδομών. Δυστυχώς πρόκειται για παθογένειες δεκαετιών που ταλαιπωρούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση και μοιραία τους πολίτες, οι οποίες ήρθε η ώρα να ξεπεραστούν. Έχω τονίσει επανειλημμένα ότι τομείς όπως η υγεία και η ασφάλεια των πολιτών δεν υπόκεινται σε μνημόνια. Από την πλευρά μου θα κάνω ότι περνά από το χέρι μου, προκειμένου όλα τα χρόνια ζητήματα να τεθούν σε φάση διευθέτησης και υλοποίησης. Γιατί, όπως έλεγε και ο αείμνηστος Εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής: "Στην Ελλάδα ότι αναβάλλεται, δεν πραγματοποιείται"».

Είχε προηγηθεί επίσκεψη του κ. Καράογλου στο Δήμο Βόλβης, όπου συναντήθηκε με τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Διαμαντή Λιάμα. Εκεί, ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον Βουλευτή για τις δράσεις που πρόκειται να αναλάβει προκειμένου να αξιοποιήσει το παραθαλάσσιο μέτωπο και να προσελκύσει ακόμη περισσότερους τουρίστες καθ΄όλη τη διάρκεια του χρόνου.
Όπως σχολίασε ο κ. Καράογλου: «Οι Δημοτικές Αρχές οφείλουν και πρέπει να λειτουργήσουν ως αναπτυξιακά εργαλεία, τα οποία θα αποδώσουν σημαντικά οφέλη στις τοπικές κοινωνίες. Στην κατεύθυνση αυτή θα στηρίξω μέσω της Κοινοβουλευτικής μου δράσης κάθε πρωτοβουλία, προσπάθεια και ενέργεια που θα υπηρετεί αυτόν το σκοπό. Όλοι βρισκόμαστε στην ίδια πλευρά του ποταμού και αυτό σημαίνει ότι με αμοιβαία εμπιστοσύνη και διάθεση για συνεργασία, μπορούμε να αλλάξουμε τον τόπο μας».

25-09-2014 ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ- ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΒΟΛΒΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΛΙΑΜΑΣ 1