Συνάντηση κ. Θ. Καράογλου με τον Αντιπρόεδρο της επιτροπής οικονομικών υποθέσεων του Εθνικού Λαϊκου Κογκρέσου της Κίνας

Συνάντηση κ. Θ. Καράογλου με τον Αντιπρόεδρο της επιτροπής οικονομικών υποθέσεων του Εθνικού Λαϊκου Κογκρέσου της Κίνας Κύριο

Τον Αντιπρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων του Εθνικού Λαϊκού Κογκρέσου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, κ. Lu Zushan, υποδέχτηκε χθες στο Κοινοβούλιο ο Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής και Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. κ. Θεόδωρος Καράογλου, συνοδευόμενος από τα μέλη της διακομματικής αντιπροσωπείας που συμμετέχουν στην Επιτροπή.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν οι διμερείς οικονομικές, εμπορικές και επενδυτικές σχέσεις, η επέκταση της διακρατικής συνεργασίας σε τομείς που υστερούν συγκριτικά με το επίπεδο και τη δυναμική των Ελληνοκινεζικών σχέσεων, η δυνατότητα διμερούς συνεργασία σε θέματα έρευνας και ανάπτυξης με αμοιβαία οφέλη για τις δυο χώρες, όπως επίσης και η περαιτέρω βελτίωση της κοινοβουλευτικής συνεργασίας Ελλάδας και Κίνας.

Καλωσορίζοντας τον κ. Lu Zushan στην Ελλάδα, ο κ. Καράογλου τόνισε στις δηλώσεις του ότι η Ελληνοκινεζική συνεργασία έχει ευρείες δυνατότητες, αποδεδειγμένα μεγάλες προοπτικές και παράγει απτά αποτελέσματα.

«Η εντυπωσιακή αύξηση των εμπορευματικών όγκων, η αύξηση των επενδύσεων και η βελτίωση της απόδοσης της οικονομικής μας συνεργασίας, συμβάλλει στην ανάπτυξη της Ελλάδας και ευνοεί τη σταθερότητα της οικονομικής ανάπτυξης σε όλη την Ευρώπη» σημείωσε ο Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων του Ελληνικού Κοινοβουλίου, κάνοντας ειδική μνεία στην εμπιστοσύνη που έδειξε η Κίνα στην ελληνική οικονομία παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια και εξηγώντας στον Κινέζο αξιωματούχο πως «με την απόφαση της η Κίνα να επενδύσει στην Ελλάδα, επί της ουσίας επενδύει στο μέλλον».

Από την πλευρά του ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων του Εθνικού Λαϊκού Κογκρέσου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας ευχαρίστησε τον κ. Καράογλου για την υποδοχή και αναφέρθηκε εκτενώς στη διαχρονικότητα του Ελληνικού και Κινέζικου πολιτισμού ο οποίος, όπως είπε, «αποτελεί στέρεο υπόβαθρο για μια δημιουργική και γόνιμη συνεργασία υψηλού επιπέδου».