Πρωτοβουλία για τη λειτουργία ραδιοτηλεοπτικού σταθμού της ΝΕΡΙΤ με έδρα τη Θεσσαλονίκη

Πρωτοβουλία για τη λειτουργία ραδιοτηλεοπτικού σταθμού της ΝΕΡΙΤ με έδρα τη Θεσσαλονίκη Κύριο

Σειρά σημαντικών πρωτοβουλιών για τη λειτουργία ραδιοτηλεοπτικού σταθμού της ΝΕΡΙΤ με έδρα τη Θεσσαλονίκη αναλαμβάνει άμεσα ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. κ. Θεόδωρος Καράογλου, εντείνοντας τις δράσεις που είχε ξεκινήσει κατά τη διάρκεια της θητείας του ως Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης.
Ήδη κατέθεσε σχετική ερώτηση στην αρμόδια Υφυπουργό Παρά τω Πρωθυπουργώ, Μέσων Ενημέρωσης και Κυβερνητική Εκπρόσωπο, κα. Σοφία Βούλτεψη, με την οποία θέτει το ζήτημα της άμεσης λειτουργίας δεύτερου ραδιοτηλεοπτικού σταθμού της ΝΕΡΙΤ με έδρα τη Θεσσαλονίκη.
Πιο συγκεκριμένα ο κ. Καράογλου ρωτά πότε το ανταποκριτικό γραφείο της Θεσσαλονίκης θα εξελιχθεί σε αυτόνομο ραδιοτηλεοπτικό κανάλι, ποιό είναι το χρονοδιάγραμμα πρόσληψης του δημοσιογραφικού και τεχνικού προσωπικού μετά την προκήρυξη του σχετικού διαγωνισμού, πού θα στεγαστεί η ΝΕΡΙΤ Θεσσαλονίκης καθώς οι εγκαταστάσεις της πρώην ΕΡΤ-3 εξακολουθούν να βρίσκονται υπό κατάληψη και τέλος σε τι ενέργειες προτίθεται να προβεί το αρμόδιο Υπουργείο, προκειμένου το νέο κανάλι να εκπέμπει δυνατό και ισχυρό σήμα στις ακριτικές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, όπου σήμερα χιλιάδες τηλεθεατές έχουν σοβαρό πρόβλημα λήψης των συχνοτήτων της ΝΕΡΙΤ.
Στο πλαίσιο κατάθεσης της σχετικής ερώτησης, ο κ. Καράογλου προγραμματίζει συνάντηση με την αρμόδια Υφυπουργό για να συζητήσει ευρέως το θέμα, ενώ σε τοπικό επίπεδο σχεδιάζει να ξεκινήσει επαφές με το νέο Προεδρείο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας και Θράκης, τους εργαζόμενους της Δημόσιας Τηλεόρασης που απασχολούνται στη Θεσσαλονίκη, καθώς και με τον κ. Τραϊανό Χατζηδημητρίου, ο οποίος τον περασμένο Μάρτιο ορίστηκε Γενικός Διευθυντής Περιφερειακού και Τοπικού Περιεχομένου της ΝΕΡΙΤ (με έδρα τη Θεσσαλονίκη).
Σκοπός της εν λόγω πρωτοβουλίας και των παραπάνω επαφών είναι να ξεπεραστούν οι σκόπελοι που καθυστερούν την αυτόνομη λειτουργία της ΝΕΡΙΤ στη Θεσσαλονίκη και να επιταχυνθούν οι διαδικασίες που απαιτούνται μετά και την εξαγγελία του ίδιου του Πρωθυπουργού, κ. Αντώνη Σαμαρά, σε ομιλία του στη Θεσσαλονίκη τον περασμένο Μάιο.

Με αφορμή την κατάθεση της σχετικής ερώτησης και την ανάληψη των παραπάνω πρωτοβουλιών ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. κ. Θεόδωρος Καράογλου δήλωσε τα εξής:
"Μετά την έναρξη της λειτουργίας της ΝΕΡΙΤ, θεωρώ ότι θα έχει ιδιαίτερα συμβολικό χαρακτήρα η τελετή εγκαινίων της 79ης Δ.Ε.Θ. να καλυφθεί ραδιοτηλεοπτικά από το δεύτερο κανάλι της ΝΕΡΙΤ, το οποίο θα έχει την έδρα του στη Θεσσαλονίκη. Συνεχίζοντας τις δράσεις που είχα αναλάβει το προηγούμενο χρονικό διάστημα, εντείνω την προσπάθεια να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατόν η εκπομπή σήματος από τη Θεσσαλονίκη, όπως άλλωστε έχει εξαγγείλει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, μέσω του οποίου θα αναδεικνύονται όλα τα σοβαρά και ουσιαστικά ζητήματα που αφορούν στη Βόρεια Ελλάδα. Η λειτουργία της ΝΕΡΙΤ με έδρα τη Θεσσαλονίκη θα ενδυναμώσει τη φωνή της Μακεδονίας και της Θράκης, θα αναδείξει τα σημαντικά προβλήματα που ταλανίζουν τους κατοίκους της και θα σηματοδοτήσει την απαρχή μιας νέας εποχής εξωστρέφειας και διαλόγου όλων των Βορειοελλαδιτών. Στη νέα εποχή που ξημερώνει για την πατρίδα μας, η Μακεδονία και η Θράκη έχουν ανάγκη να αποκτήσουν δυνατή, ισχυρή και ακλόνητη φωνή. Και η ΝΕΡΙΤ με έδρα τη Θεσσαλονίκη μπορεί να την εκφράσει, αναδεικνύοντας τόσο τον εθνικό ρόλο που διαδραματίζει καθημερινά τούτη η ευαίσθητη και ευλογημένη περιοχή της πατρίδας μας, όσο και τον πολιτιστικό πλούτο που τη διακρίνει. Είμαι σίγουρος πως μέσα από συντονισμένες προσπάθειες και διάθεση καλής συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων φορέων, σύντομα η λειτουργία του δεύτερου ραδιοτηλεοπτικού σταθμού της ΝΕΡΙΤ με έδρα τη Θεσσαλονίκη θα αποτελεί πραγματικότητα και όχι ακόμη μια διεκδίκηση".