«Η Ελλάδα αλλάζει, αποκτά υγιείς βάσεις και κάνει σταθερά βήματα μπροστά»

«Η Ελλάδα αλλάζει, αποκτά υγιείς βάσεις και κάνει σταθερά βήματα μπροστά» Κύριο

Με τη σημερινή του (Κυριακή 11 Μαΐου 2014) ομιλία στα Κουφάλια του Δήμου Χαλκηδόνας με θέμα «οι πολιτικές εξελίξεις στο δρόμο προς τις ευρωεκλογές», ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης και Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρος Καράογλου, ολοκλήρωσε τον κύκλο των 8 πολιτικών εκδηλώσεων που είχε προγραμματίσει σε όλους τους Δήμους της Β΄ εκλογικής περιφέρειας του Ν. Θεσσαλονίκης ενόψει των επικείμενων Ευρωεκλογών, το αποτέλεσμα των οποίων αναμένεται να καθορίσει σε σημαντικό βαθμό τη μελλοντική πορεία της πατρίδας μας.

Η ομιλία του κ. Καράογλου στην κατάμεστη αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, παρουσία και του υποψήφιου Ευρωβουλευτή της Ν.Δ. κ. Βενιαμίν Καρακωστάνογλου, χωρίστηκε σε τρεις θεματικές ενότητες. Η πρώτη αφορούσε στις σαρωτικές μεταρρυθμίσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα από τις εκλογές του Ιουνίου του 2012 μέχρι σήμερα και στο κατά πόσο αυτές βοήθησαν στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, η δεύτερη στην επανασύσταση του Υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης και στον ενεργό ρόλο που διαδραματίζει στην προσπάθεια αναπτυξιακής επανεκκίνησης που επιχειρείται στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ η τρίτη ήταν

στοχευμένη στο διακύβευμα της εκλογικής αναμέτρησης της 25ης Μαΐου 2014.

Αναφερόμενος στα περίπου δυο χρόνια που μεσολάβησαν από τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις τελευταίες εθνικές εκλογές και στα όσα άλλαξαν στο διάστημα αυτό, μέσα από τις σημαντικές τομές που δρομολόγησε η παρούσα Κυβέρνηση, ο Υπουργός τόνισε ότι «η Ελλάδα κέρδισε το στοίχημα. Μέσα από μια πρωτοφανή δημοσιονομική εξυγίανση αποστομώσαμε τους εκπροσώπους της μιζέριας και του προβληματικού χθες, εκσυγχρονίζουμε την πατρίδα μας και τη θωρακίζουμε έναντι των προκλήσεων της νέας εποχής. Η Ελλάδα αλλάζει, αποκτά υγιείς βάσεις και κάνει σταθερά βήματα μπροστά, βάζοντας οριστικά τέλος στην εποχή των μνημονίων. Οι θυσίες μας πιάνουν τόπο, αποδίδουν καρπούς και να που ήρθε η ώρα, έχοντας αποκαταστήσει προηγουμένως την εθνική μας αξιοπρέπεια, να μπορούμε σήμερα να περηφανευόμαστε για το σπουδαίο επίτευγμα της αναγέννησης της πατρίδας μας».

Μιλώντας στη συνέχεια για τον αναπτυξιακό ρόλο που διαδραματίζει το Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης, αλλά και για την κομβική θέση που κατέχει στο σχεδιασμό και στη χάραξη της περιφερειακής πολιτικής στην Ελλάδα, ο κ. Καράογλου στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι σήμερα το ΥΜΑΘ έχει τις περισσότερες αναπτυξιακές αρμοδιότητες που είχε ποτέ στην πολυετή ιστορία του. Όπως είπε: «Αυτό το στοιχείο μαρτυρά από μόνο του τη βαρύτητα που δίνει προσωπικά ο Πρωθυπουργός της χώρας, κ. Αντώνης Σαμαράς, στη ανάγκη το Υπουργείο μας αφενός να υπηρετεί πιστά τον

ιστορικό του ρόλο και αφετέρου να συμμετέχει με προτάσεις παραγωγικής πολιτικής στην εθνική προσπάθεια ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας, στήριξης της εξωστρέφειας και διαμόρφωσης ενός ευνοϊκού επενδυτικού κλίματος στη Βόρεια Ελλάδα και κατ' επέκταση σε όλη τη χώρα».

Κλείνοντας, η ομιλία επικεντρώθηκε στο διακύβευμα των επικείμενων Ευρωεκλογών καθώς και στην «ανεύθυνη εθνικά και πολιτικά», όπως τη χαρακτήρισε, στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης. «Η Ελλάδα δεν μπορεί να κυβερνηθεί ούτε με ψευδαισθήσεις, ούτε με ψευτοδιλήμματα του τύπου "ΣΥΡΙΖΑ ή μνημόνιο". Ας το καταλάβουν καλά εκεί στην Κουμουνδούρου όπου κάποιοι παριστάνουν ότι βρίσκονται στο... Κούγκι. Όπως τελείωσαν τα μνημόνια, έτσι και η κοινωνία θα... τελειώσει μια και καλή τους λάτρεις της διαίρεσης που μάχονται κάθε καλό για την Ελλάδα. Οι "βολεμένοι" του συστήματος, οι κατ' επάγγελμα αριστεροί με τις "δεξιές" τσέπες, οι οπαδοί του χάους και οι εξουσιολάγνοι που βιάζονται να ράψουν υπουργικά κουστούμια για να ικανοποιήσουν προσωπικά τους απωθημένα, δεν θα δουν την Ελλάδα να γίνεται Αργεντινή, Βενεζουέλα ή Βολιβία. Δεν θα τους το επιτρέψουμε. Οι Έλληνες πήραμε... διαζύγιο με τη μιζέρια. Η Νέα Δημοκρατία εγγυάται τη σταθερότητα του τόπου, εκείνοι εκφράζουν τη ματαιοδοξία. Εμείς μαχόμαστε για την Ελλάδα της δημοκρατίας, της εθνικής συμφιλίωσης και της κοινωνικής ομόνοιας, εκείνοι θρέφονται από την ταλαιπωρία του λαού μας. Την Ελλάδα που οραματίστηκε και "έχτισε" ο Εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής, δεν θα τους τη χαρίσουμε. Για αυτό και στις 25 Μαΐου ψηφίζουμε υπεύθυνα, ψηφίζουμε συνετά, ψηφίζουμε για το μέλλον, ψηφίζουμε Νέα Δημοκρατία» κατέληξε ο Θόδωρος Καράογλου.