«Πολιτική σταθερότητα, οικονομική ανάπτυξη και έξοδος από τη κρίση το τρίπτυχο της επιτυχίας για την Ελλάδα» (5.5.14)

«Πολιτική σταθερότητα, οικονομική ανάπτυξη και έξοδος από τη κρίση το τρίπτυχο της επιτυχίας για την Ελλάδα» (5.5.14) Κύριο

Στο Δήμο Θέρμης πραγματοποίησε σήμερα (Δευτέρα 05 Μαΐου 2014) ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης και Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρος Καράογλου, την έβδομη κατά σειρά πολιτική εκδήλωση που διοργανώνει σε όλους τους δήμους της Β΄ εκλογικής περιφέρειας του Νομού, με θέμα: «Οι πολιτικές εξελίξεις στο δρόμο προς τις ευρωεκλογές».

Στην αρχή της ομιλίας του ο κ. Καράογλου τόνισε πως η έναρξη της συζήτησης στην Ευρώπη για μείωση του ελληνικού χρέους μαρτυρά ότι οι θυσίες του ελληνικού λαού απέδωσαν καρπούς, σημειώνοντας παράλληλα πως «η επιτυχία της Ελλάδας οφείλεται στο τρίπτυχο πολιτική σταθερότητα, οικονομική ανάπτυξη και έξοδος από την κρίση».

«Αυτή είναι η συνταγή που έβαλε τέλος στα μνημόνια, μας οδήγησε στην εκπλήρωση των στόχων που είχαμε θέσει και δεν πρέπει να τη θέσουμε σε κίνδυνο» εξήγησε ο Υπουργός, σημειώνοντας δεικτικά πως «από τη στιγμή που η Ελλάδα τίμησε το λόγο της και την υπογραφή της, έφτασε η ώρα των ευρωπαίων εταίρων μας να εφαρμόσουν τις αποφάσεις του Νοεμβρίου του 2012, επικροτώντας τους Έλληνες και τις Ελληνίδες για τη σκληρή δοκιμασία

των τελευταίων πέντε χρόνων. Εμείς κάναμε τα μεγάλα και σημαντικά βήματα που μας αναλογούσαν, τώρα ήρθε η σειρά των υπόλοιπων Ευρωπαίων να διανύσουν τη δική τους απόσταση και να αγκαλιάσουν το ελληνικό θαύμα, το οποίο σηματοδοτεί την Ευρώπη που αντιστέκεται».

Επίσης κάλεσε τους εκατοντάδες παρευρισκόμενους στην κατάμεστη αίθουσα «Θερμαΐς» να μην παρασυρθούν «από ψευτοδιλήμματα τύπου Μέρκελ ή Τσίπρας», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι το διακύβευμα των Ευρωεκλογών της 25ης Μαΐου 2014 είναι «οικονομική και εθνική αναγέννηση ή πολιτικός μεσαίωνας».

«Στις Ευρωεκλογές δεν επιτρέπεται καμία χαλαρότητα, δεν επιτρέπεται να διακινδυνέψουμε το μέλλον της πατρίδας μας. Καλούμαστε να διαλέξουμε ποια Ελλάδα θέλουμε, καλούμαστε να διαλέξουμε ανάμεσα στο καινούριο και στο σαθρό χθες, ανάμεσα στην πολιτική υπευθυνότητα και στην πολιτική εξαπάτηση, ανάμεσα στη σταθερότητα και στην άκρατη παροχολογία, ανάμεσα στο όραμα και στη μιζέρια» τόνισε με έμφαση ο κ. Καράογλου, ο οποίος στη συνέχεια αναφέρθηκε κριτικά στα κόμματα της αντιπολίτευσης
λέγοντας ότι βασίζουν την πολιτική τους επιβίωση στην καταστροφή του τόπου.

Όπως είπε: «Είναι αδιανόητο κόμματα του ελληνικού κοινοβουλίου να επιδιώκουν την... μπαχαλοποίηση της πολιτικής ζωής μόνο και μόνο για να διατηρήσουν τα παραπαίοντα εκλογικά τους ποσοστά. Είναι πρωτάκουστο κόμματα να επιχειρούν να εμποδίσουν τις μεταρρυθμίσεις μόνο και μόνο για

να μην πετύχουμε τους δημοσιονομικούς στόχους και να διατηρηθούν τα μνημόνια. Είναι ανήκουστο κόμματα να επιθυμούν με τη στάση τους την καταστροφή της Ελλάδας μήπως και καταφέρουν να ικανοποιήσουν το πολιτικό τους απωθημένο που είναι να κερδίσουν μια εκλογική αναμέτρηση. Ο Ελληνικός λαός όμως έχει κρίση και γνωρίζει τι πρέπει να πράξει, στηρίζοντας και πάλι με τη ψήφο του το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας που αποτελεί τη μοναδική πολιτική δύναμη σταθερότητας στην πατρίδα μας και καταψηφίζοντας τα κόμματα που διέπονται από αλαζονεία και συμπεριφέρονται ως... νεόπλουτα. Η μεγαλύτερη συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ είναι η διγλωσσία που τη μια ημέρα μας θέλει εντός ευρώ, την άλλη μιλά για επιστροφή στη δραχμή και την τρίτη μας θέλει εκτός ΝΑΤΟ» είπε μεταξύ άλλων ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, χαρακτηρίζοντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως «κακό copy paste του παρελθόντος, που βρίσκεται σε ιδεολογική σύγχυση. Η Ελλάδα προχωρά μπροστά με γοργά βήματα και δεν γυρίζει ξανά το κεφάλι προς τα πίσω. Η Ελλάδα βρίσκεται σε διαδικασία fast forward κ. Τσίπρα» κατέληξε ο κ. Καράογλου.

Την εκδήλωση του Υπουργού Μακεδονίας και Θράκης και Βουλευτή Β΄Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας στη Θέρμη χαιρέτισε ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής της Ν.Δ. κ. Βενιαμίν Καρακωστάνογλου.

VIDEO ΟΜΙΛΙΑΣ Κ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ