Δήλωση Θ. Καράογλου σχετικά με το νομοσχέδιο για την εκπαίδευση

Δήλωση Θ. Καράογλου σχετικά με το νομοσχέδιο για την εκπαίδευση

Σχετικά με το ψηφισθέν νομοσχέδιο για την εκπαίδευση που ψηφίστηκε εχθές ο Θ. Καράογλου έκανε την εξής δήλωση: 

Έχω αφιερώσει σημαντικό κομμάτι της ζωής μου υπηρετώντας τις αρχές και τις αξίες της φοιτητικής μας παράταξης της ΔΑΠ- ΝΔΦΚ σε εποχές που δεν μπορεί να φανταστεί η σημερινή νέα γενιά. Κατανοώ ότι στο νομοσχέδιο για τη παιδεία υπάρχουν σημεία που θίγουν σοβαρά και ύπουλα την υπόσταση των παρατάξεων και ειδικά της κύριας παράταξης που διαχρονικά έχει δικαιωθεί για τις θέσεις της και έχει προσφέρει τα μέγιστα στη λειτουργία του Ελληνικού  Πανεπιστημίου.

            Ώς κόμμα και ως κοινοβουλευτική ομάδα κληθήκαμε να αποφασίσουμε για ένα νομοσχέδιο που περιέχει πολλές από τις διαχρονικές προτάσεις της ΔΑΠ και του κόμματος μας (άσυλο, χρηματοδότηση κλπ). Σε μια εποχή που έστω και με θυσίες πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά ελήφθη  μια δύσκολη απόφαση, πιστή στην γραμμή της υπευθυνότητας που ζητάνε από εμάς οι Έλληνες πολίτες

            Αισθάνομαι ότι είμαι πάντα κοντά στα παιδιά της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και πάντα υπερήφανος που ήμουν και θα είμαι ΔΑΠίτης στην ψυχή. Ελπίζω, σύντομα ως κυβέρνηση, να κάνουμε τις απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις στο νόμο όπως δεσμεύτηκε και ο πρόεδρος του κόμματος μας, έτσι ώστε να ενδυναμωθεί ο θεσμικός ρόλος των φοιτητικών παρατάξεων (επομένως και της μεγαλύτερης, ιστορικότερης και πλέον δικαιωμένης από τις εξελίξεις της ΔΑΠ- ΝΔΦΚ) και να συνεχίσουν να προσφέρουν στο πανεπιστήμιο μας, χωρίς τις στρεβλώσεις του παρελθόντος.