Τοποθέτηση Θ. Καράογλου στη συνέντευξη τύπου του Δ.Σ. της ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ - 31.5.2011

Τοποθέτηση Θ. Καράογλου στη συνέντευξη τύπου του Δ.Σ. της ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ - 31.5.2011

Για εμάς τους κοινοβουλευτικούς είναι δύσκολη μέρα, γιατί υπάρχει συνεδρίαση στις 16:00, και δεν μπορούν κάποιοι συνάδελφοι να είναι εδώ. Θέλω να μεταφέρω τη συμπαράσταση αρκετών συναδέλφων, δεκάδων που επικοινώνησαν να μου εκδηλώσουν τη στήριξή τους. Θέλω να ευχαριστήσω όσους είναι εδώ και συμπαρίστανται.

Είναι δύσκολο να μιλήσει κανείς για αθλητισμό όταν έχει απέναντί του μεγαθήρια του αθλητισμού, όπως ο Γιάννης Ιωαννίδης, ο Κώστα Καραπατής, ο Τάσος Κατσαμπής, ο Νίκος Σαργκάνης και όπως είναι και η τριπλέτα της διοίκησης πλέον του Ηρακλή, ο Βασίλης Χατζηπαναγής, ο Σάββας Κωφίδης και ο Λάκης Παπαϊωάννου.

Για το αδίκημα της πλαστογραφίας που κατηγορείται ο Ηρακλής, υπάρχει απόφαση που τιμωρεί με αφαίρεση δελτίων των παικτών και πρόστιμο 50.000 ευρώ. Έπρεπε εκεί να τελειώσει. Όμως άλλη επιτροπή, άλλα αποφασίζει και άλλα έκανε, εξυπηρετώντας συμφέροντα για να πέσει ο Ηρακλής και να σωθεί ο Αστέρας Τρίπολης.

Αν αυτό είναι δικαιοσύνη στον αθλητισμό, έχουμε πρόβλημα ιδεών και απόψεων. δεύτερη απόφαση, αφορά τον υποβιβασμό γιατί δεν ήταν εντάξει τα οικονομικά στοιχεία του Ηρακλή. Ο Ηρακλής δηλαδή δεν υποβιβάστηκε για σκάνδαλα, για επεισόδια, για στημένα ή γιατί δεν έπαιξε καλά, αλλά γιατί δεν ήταν καλά τα οικονομικά του στοιχεία.

Νομικός δεν είμαι αλλά είμαι οικονομολόγος. Το άνοιγμα είναι 10,5 εκατ., τα οποία τα 6 από αυτά είναι τακτοποιημένα και ο Ηρακλής κάθε μήνα δίνει 53.000 ευρώ για αυτά. Τα άλλα 4,5 εκατ. ευρώ είναι προς τρίτους. Αν ο Ηρακλής υποβιβαστεί, δε θα μπορέσει να πληρώσει κανένα από τα χρέη του, ούτε προς το δημόσιο ούτε προς τους τρίτους.

Αρα, ένας σύλλογος που έχει 116 χρόνια ιστορία, τον καταδικάζουν σε αφανισμό. Το οικοδόμημα του Ηρακλή, που καλλιεργεί 20 τμήματα και έχει περισσότερους από 4.000 αθλητές, βασίζεται στα έσοδα του ποδοσφαίρου. Πως θα καταφέρει στη Β' Εθνική να αντεπεξέλθει; Τον οδηγούν στη διάλυση ή σε χαμηλότερες κατηγορίες;

Ετσι, το ελληνικό δημόσιο θα χάσει τα 6 εκατ. ευρώ που θα πρέπει να παραγραφούν και οι τρίτοι θα χάσουν τα λεφτά τους. Πρόκειται για θέμα δικαιοσύνης και ισονομίας.

Αν νομίζει κανείς ότι ο Ηρακλής είναι το απόστημα του ποδοσφαίρου και πρέπει να φύγει, τότε μαζί σας. Αν ζούμε σε έναν ποδοσφαιρικό κόσμο αγγελικά πλασμένο και ο Ηρακλής είναι το μίασμα, τότε μαζί του. Όμως ο Ηρακλής έχει μάθει να παλεύει εντός αγωνιστικού χώρου.

Σαν εκπρόσωποι του κοινοβουλίου, θα κάνουμε αυτό που πρέπει. Είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε στον πρόεδρο της ΕΠΟ, για το ζήτημα της διαφάνειας του ελληνικού ποδοσφαίρου. Πήραμε διαβεβαίωση ότι θα πάει το θέμα στο ΔΣ της ΕΠΟ. Απάντηση δεν έχουμε πάρει. Είναι όμως ανοικτό ζήτημα για εμάς γιατί υπάρχει απόφαση του ελληνικού κοινοβουλίου. Θα κάνουμε ότι είναι δυνατό για να συζητηθεί και πάλι το θέμα της διαφάνειας του ελληνικού ποδοσφαίρου