ΘΕΡΜΗ ΥΠΟΔΟΧΗ ΣΤΟΝ ΥΜΑΘ ΣΤΟ ΟΚΛΥ ΤΗΣ ΜΕΛΒΟΥΡΝΗΣ

ΘΕΡΜΗ ΥΠΟΔΟΧΗ ΣΤΟΝ ΥΜΑΘ ΣΤΟ ΟΚΛΥ ΤΗΣ ΜΕΛΒΟΥΡΝΗΣ

Παλλαϊκή υποδοχή επεφύλαξαν στον Υπουργό Μακεδονίας και Θράκης, κ. Θεόδωρο Καράογλου, χιλιάδες Έλληνες -κυρίως Μακεδόνες- κατά τη διάρκεια του Μακεδονικού Γλεντιού, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012 στην περιοχή Όκλυ, στην «καρδιά» του Ελληνισμού στη Μελβούρνη. Ο Υπουργός έγινε δεκτός με ιδιαίτερο ενθουσιασμό και παρατεταμένο χειροκρότημα από τους χιλιάδες παρευρισκόμενους και τα μέλη της Παμμακεδονικής Ένωσης Μελβούρνης, ενώ μεταξύ άλλων παραχώρησε συνέντευξη σε τοπικό Ελληνικό ραδιοφωνικό σταθμό, ο οποίος βρισκόταν σε απευθείας σύνδεση με το χώρο της εκδήλωσης.

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Καράογλου ευχαρίστησε τους Έλληνες της Αυστραλίας διότι με την κοινωνική τους παρουσία δίνουν, όπως είπε, νέα διάσταση στο όραμα του Οικουμενικού Ελληνισμού. «Χάρη σε εσάς η φλόγα της ελληνικής ψυχής παραμένει άσβεστη» ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως «είστε η εικόνα της Ελλάδας που αγωνίζεται, μοχθεί και αντιστέκεται. Της Ελλάδας που δεν σκύβει το κεφάλι, που επιμένει και στο τέλος, παρά τις αντιξοότητες και τις πρόσκαιρες δυσκολίες, καταφέρνει να στέκεται και πάλι περήφανη στα πόδια της».

Μεταξύ άλλων ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης έκανε εκτενή αναφορά στο γεγονός ότι φέτος γιορτάζουμε τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας, ενώ έστειλε ηχηρό μήνυμα σε όλους εκείνους που δεν σέβονται την ιστορία και τον πολιτισμό μας, λέγοντας πως οι Έλληνες «έχουμε λαμπρή ιστορία και δεν χρειάζεται να την… κατασκευάσουμε, έχουμε πλούσιο πολιτισμό και δεν καπηλευόμαστε γειτονικών χωρών».

 Κλείνοντας ο κ. Καράογλου απένειμε τα εύσημα στους διοργανωτές του Μακεδονικού Γλεντιού την Παμμακεδονική Ένωση Βικτωρίας-Μελβούρνης, κάνοντας παράλληλα ιδιαίτερη μνεία στη μαζική συμμετοχή της νεολαίας. Όπως είπε: «Η τόνωση της υπερηφάνειας αυτών των νέων για την ελληνική τους καταγωγή πρέπει να αποτελέσει στρατηγική μας προτεραιότητα, ώστε να παραμείνουν άρρηκτοι οι δεσμοί της Μακεδονικής διασποράς με την Μητροπολιτική Ελλάδα. Είναι καθήκον και υποχρέωσή μας να αναδείξουμε με δυναμικό τρόπο τη Μακεδονική Ρωμιοσύνη, προβάλλοντας την ιστορία μας. Διότι η Ελλάδα είναι παντού, η Μακεδονία είναι παντού» κατέληξε ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης.