«Προοπτικές εξόδου από την κρίση»

«Προοπτικές εξόδου από την κρίση»

Αναμφίβολα, η περίοδος που διέρχεται η πατρίδα μας είναι μια από τις σημαντικότερες στη μεταπολιτευτική της ιστορία. Βρισκόμαστε στην απαρχή μιας νέας πολιτικής και ιστορικής περιόδου, κατά την οποία η χώρα μας αλλάζει σελίδα. Οι θυσίες των Ελλήνων πολιτών, έπειτα και από την τελευταία συνεδρίαση του Eurogroup αναγνωρίστηκαν πλήρως. Καταφέραμε λοιπόν και πετύχαμε να εκταμιευθεί η δόση του δανείου κανονικά, καταφέραμε και πετύχαμε την επιμήκυνση, καταφέραμε και πετύχαμε να ξεπεράσουμε το ζήτημα του εξωτερικού λογαριασμού, καταφέραμε και πετύχαμε να ξεκινήσει πλέον η συζήτηση για τη βιωσιμότητα του Ελληνικού χρέους.

Τώρα δίνουμε πλέον έναν ακόμη μεγαλύτερο αγώνα, μαζί με τον Πρωθυπουργό της χώρας Αντώνη Σαμαρά, έναν αγώνα για την αναζήτηση πόρων για την πολυπόθητη ανάπτυξη, έναν αγώνα με άμεσες προοπτικές ανάκαμψης. Η Ελλάδα, χάρη στις θυσίες των πολιτών και στις προσπάθειες της Κυβέρνησής μας αλλάζει πορεία και στρατηγική. Η νέα Ελλάδα προωθεί την εξωστρέφεια, επενδύει στην καινοτομία, απελευθερώνει όλες τις παραγωγικές δυνάμεις, που κρατούσαν αιχμάλωτη την Ελληνική οικονομία.

Έχοντας μια νέα ολοκληρωμένη αναπτυξιακή στρατηγική, βασισμένη στο τρίπτυχο γνώση, καινοτομία, εξωστρέφεια, βγαίνουμε από τον φαύλο κύκλο της ύφεσης και χαράζουμε μια νέα ξεχωριστή πορεία. Χαράζουμε μια πορεία με μεγάλες μεταρρυθμιστικές τομές.

Οι λογικές της οπισθοδρόμησης και των συντεχνιών πλέον καταρρέουν. Όσοι καλλιέργησαν την απελπισία, κερδοσκοπώντας στην απόγνωση πλέον απομακρύνονται. Οι Κασσάνδρες, που προέβλεπαν - ίσως και εύχονταν - την καταστροφή της Ελληνικής οικονομίας διαψεύδονται. Οι Έλληνες πολίτες απορρίπτουν κηρύγματα μισαλλοδοξίας και εμπρηστικά συνθήματα και επιζητούν την ανάπτυξη, τις επενδύσεις, την δημιουργία θέσεων εργασίας.

Η πατρίδα μας διανύοντας κρίσιμες στιγμές, κατάφερε να σταθεί όρθια στα πόδια της. Η Κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά με αποφασιστικότητα και ειλικρίνεια μίλησε στον Ελληνικό λαό, ενισχύοντας την αξιοπιστία της χώρας μας στο εξωτερικό και βελτιώνοντας την διαπραγματευτική της θέση.

Τώρα η Ελλάδα αποκτά προοπτικές εξόδου από την κρίση. Εξαρχής τονίσαμε και επιμείναμε στην ανάγκη διατήρησης της χώρας μας εντός της Ευρώπης, στην υλοποίηση των διαρθρωτικών αλλαγών, στη μείωση της σπατάλης και στην προώθηση των αποκρατικοποιήσεων. Αποφασισμένοι όσο ποτέ άλλοτε και με μεγαλύτερη αισιοδοξία, προχωρούμε στο μεταρρυθμιστικό μας έργο, που τόσο έχει ανάγκη η χώρα. Με αυτό τον τρόπο δίνουμε το αντίδοτο στην κρίση και δημιουργούμε όλες εκείνες τις συνθήκες για την ανάκαμψη της Εθνικής μας οικονομίας. Η Κυβέρνηση μας και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός αποδεικνύουμε στην πράξη, ότι μοναδικός μας στόχος είναι η έξοδος από την κρίση και η αξιοποίηση των ευκαιριών, που θα αποτελέσουν όχημα για την επανεκκίνηση της οικονομίας μας.