Θ. Καράογλου: «Η ΝΔ έχει αξιόπιστο πρόγραμμα, ο ΣΥΡΙΖΑ έκθεση ιδεών»

Θεσσαλονίκη, 06 Μαΐου 2023

Δελτίο Τύπου
Θ. Καράογλου: «Η ΝΔ έχει αξιόπιστο πρόγραμμα, ο ΣΥΡΙΖΑ έκθεση ιδεών»

«Η Νέα Δημοκρατία έχει αξιόπιστο πρόγραμμα, ο ΣΥΡΙΖΑ έκθεση ιδεών η οποία εφόσον υλοποιηθεί θα οδηγήσει την Ελλάδα σε μεγάλα ελλείμματα» σχολίασε δηκτικά ο Θεόδωρος Καράογλου από την Καρδία και τη Νέα Μηχανιώνα, όπου συνομίλησε με φίλους και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.
«Η πορεία προκοπής και προόδου που ακολουθούμε δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να ανακοπεί στις εκλογές της 21ης Μαΐου. Αυτό είναι το ζητούμενο της κάλπης, αν θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε μπροστά ή αν θα γυρίσουμε πίσω» συμπλήρωσε, εξηγώντας πως οι κυβερνητικές δεσμεύσεις για την επόμενη τετραετία «είναι δημιουργικές προτάσεις οι οποίες προσδίδουν προστιθέμενη αξία στα πολλά και σημαντικά που έχουν επιτευχθεί από το 2019 έως σήμερα».
Σύμφωνα με τον κ. Καράογλου «μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν. Οι μισθοί και οι συντάξεις δεν αυξάνονται με... ένα νόμο και ένα άρθρο, αλλά μονάχα με εφαρμόσιμες πολιτικές, με συνέπεια λόγων και έργων, με καλοπληρωμένες δουλειές, με νέες επενδύσεις και πρωτίστως με όραμα και υπευθυνότητα. Εμείς μιλάμε τη γλώσσα της αλήθειας. Ο ΣΥΡΙΖΑ υπόσχεται φύκια για μεταξωτές κορδέλες που απειλούν τη σταθερότητα και το οικονομικό αύριο της χώρας».
Με αφορμή την τελευταία αναφορά ο κ. Καράογλου αποδόμησε με επιχειρήματα και αποδείξεις την αντιπολιτευτική ρητορική της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Ισχυρίζονται ψευδώς ότι έβγαλαν τη χώρα από τα μνημόνια. Η αλήθεια είναι ότι εκείνοι οδήγησαν τη χώρα στο τρίτο σκληρότερο μνημόνιο και η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα της Ε.Ε. που μπήκε σε καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας μετά την τυπική λήξη του τρίτου μνημονίου από την οποία την έβγαλε η ΝΔ μετά από 11 συνεχόμενες θετικές αξιολογήσεις της Ε.Ε. τον Αύγουστο του 2022. Ισχυρίζονται, επίσης, ότι ρύθμισαν το χρέος. Ο ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε το δημόσιο χρέος στο 180% το 2015 και το παρέδωσε στο 181% το 2019, ενώ το 2022 το ελληνικό δημόσιο χρέος σημείωσε τη μεγαλύτερη και ταχύτερη πτώση στην Ε.Ε. και βρίσκεται στο 171% με εκτίμηση ότι το 2023 θα μειωθεί περαιτέρω στο 160%».
Και κατέληξε: «Οι Έλληνες θέλουν, αξίζουν και δικαιούνται υγιή κανονικότητα και αισιοδοξία. Στοιχεία τα οποία μόνο η Νέα Δημοκρατία μπορεί να τους προσφέρει».
Σήμερα η προεκλογική δραστηριότητα του κ. Καράογλου συνεχίζεται στον Άγιο Αντώνιο, το Ξηροχώρι, το Πρόχωμα, τη Νεοχωρούδα και τη Χαλάστρα.