Θ. Καράογλου: «Το κυβερνητικό μας πρόγραμμα οδηγεί την Ελλάδα στο σωστό δρόμο»

Θεσσαλονίκη, 03 Μαΐου 2023

Δελτίο Τύπου
Θ. Καράογλου: «Το κυβερνητικό μας πρόγραμμα οδηγεί την Ελλάδα στο σωστό δρόμο»

Σίγουρος ότι στις 21 Μαΐου οι πολίτες θα επιβραβεύσουν με θετική ψήφο την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη εμφανίστηκε ο Θεόδωρος Καράογλου, στις δυο πολιτικές εκδηλώσεις που πραγματοποίησε το απόγευμα της Τρίτης στην Επανομή και την Πυλαία.
Στις ομιλίες του εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «οι συμπατριώτες μας δεν θα παίξουν τη χώρα στα ζάρια» και παρατήρησε ότι η ΝΔ είναι η μόνη πολιτική επιλογή για μια στιβαρή διακυβέρνηση του τόπου. «Το κυβερνητικό μας πρόγραμμα έχει στόχο, ιεράρχηση, προτεραιότητες και οδηγεί τη χώρα στο σωστό δρόμο, ενώ οι εξαγγελίες της αντιπολίτευσης μας σπρώχνουν στο πολιτικό και οικονομικό χάος» συνέχισε, επισημαίνοντας ότι η παρούσα κυβέρνηση είναι έτοιμη για μια καλύτερη και πιο αποτελεσματική κυβερνητική θητεία.
«Στα τέσσερα χρόνια που κρατάμε στιβαρά το τιμόνι της χώρας μειώσαμε 50 φόρους και ασφαλιστικές εισφορές αφαιρώντας 7 δισεκατομμύρια ευρώ από τις πλάτες εργαζόμενων και επιχειρήσεων. Η εθνική μας οικονομία έπαψε να είναι αναιμική και αναπτύσσεται με διπλάσιο ρυθμό από την υπόλοιπη Ευρώπη, πετυχαίνοντας ρεκόρ επενδύσεων και δημιουργώντας 300.000 νέες θέσεις εργασίας. Το είπαμε, το κάναμε! Στην κορυφή των κυβερνητικών μας δεσμεύσεων για την περίοδο 2023-2027 είναι η αύξηση των μισθών κατά 25% έως το τέλος της τετραετίας, η αύξηση κατά 1.000 ευρώ στο αφορολόγητο των οικογενειών με παιδιά, περαιτέρω μείωση κατά 1 μονάδα των εργοδοτικών εισφορών, η πλήρης κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος μέχρι το 2027, η ενίσχυση της υγείας με αιχμή του δόρατος την αναβάθμιση της πρωτοβάθμιας φροντίδας, η πλήρης ψηφιοποίηση του Κράτους και η υλοποίηση πολιτικών που έχουν στο επίκεντρο τους νέους. Δεσμευόμαστε για όλα αυτά και οι συμπατριώτες μας γνωρίζουν ότι θα κρατήσουμε το λόγο μας, γιατί η ΝΔ είναι συνώνυμη της αξιοπιστίας» πρόσθεσε.
Και συνέχισε: «Στον ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθούν να ζουν με αυταπάτες. Στη γκρίζα ρητορική τους απαντάμε με έργα, στα μισόλογα τους με πολιτική ευθύτητα, στα άδεια συνθήματα με όραμα για ένα καλύτερο αύριο. Στις 21 Μαΐου θέλουμε καθαρή εντολή ώστε να μην αμφισβητείται την επόμενη ημέρα ποιο κόμμα θα σχηματίσει κυβέρνηση και ποιος θα είναι ο Πρωθυπουργός. Με την ψήφο μας αποφασίζουμε εάν θα δώσουμε νέα ισχυρή εντολή στην προκοπή ή δεύτερη ευκαιρία στη συμφορά».