Θ. Καράογλου: «Η Ελλάδα να διαθέτει ισχυρή Κυβέρνηση που να παρέχει ασφάλεια και σταθερότητα»

Θεσσαλονίκη, 29 Απριλίου 2023

Δελτίο Τύπου
Θ. Καράογλου: «Η Ελλάδα να διαθέτει ισχυρή Κυβέρνηση που να παρέχει ασφάλεια και σταθερότητα»

«Η καθαρή εκλογική νίκη της Νέας Δημοκρατίας δεν είναι κομματική σκοπιμότητα αλλά εθνική αναγκαιότητα» δήλωσε ο Θεόδωρος Καράογλου στο Καβαλάρι και την Άσσηρο, συνεχίζοντας την προεκλογική του δραστηριότητα.
Συζητώντας με τους παρευρισκόμενους για το κυβερνητικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε ότι η Κυβέρνηση έχει πλήρη επίγνωση της πραγματικότητας που βιώνουν οι πολίτες. Πρόσθεσε δε, ότι οι ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, έχουν ως βασικούς πυρήνες τη συνέπεια, τη συνέχεια και τη σταθερότητα που οδηγούν την Ελλάδα μπροστά με όραμα και πρόγραμμα.
Σύμφωνα με τον κ. Καράογλου «μόνο η Νέα Δημοκρατία έχει σοβαρή πρόταση διακυβέρνησης της χώρας», η οποία όπως είπε «αφορά κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδα, είναι καλά μελετημένη, με ακρίβεια κοστολογημένη και με εξασφαλισμένους ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους».
Σχολιάζοντας τις δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ περί σχηματισμού κυβέρνησης ανοχής, ο κ. Καράογλου παρατήρησε ότι η χώρα χρειάζεται καθαρό ορίζοντα και καθαρή λύση όσον αφορά στην ηγεσία της. «Το θέμα είναι η πατρίδα μας να διαθέτει μια ισχυρή Κυβέρνηση που να παρέχει ασφάλεια και σταθερότητα στους πολίτες και όχι μια Κυβέρνηση που απλά την ανέχονται» σημείωσε.
Και επισήμανε: «Γι' αυτό είναι σημαντικό τι θα ψηφίσουμε την 21η Μαΐου, διότι το αποτέλεσμα της κάλπης θα καθορίσει τελικά ποιος θα κυβερνήσει. Ως Νέα Δημοκρατία ζητάμε ισχυρή, ξεκάθαρη εντολή να κυβερνήσουμε αποτελεσματικά με αύξηση μισθών, αύξηση παροχών, μείωση φόρων και εισφορών, αλλά και δημοσιονομική σταθερότητα».
Σε άλλο σημείο των ομιλιών του υποστήριξε ότι είναι υπαρκτός ο κίνδυνος να επαναληφθούν φαινόμενα και καταστάσεις παρόμοια με εκείνα της περιόδου 2015-2019, επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. «Το τελικό δίλημμα είναι θέλουμε Νέα Δημοκρατία με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη ή ΣΥΡΙΖΑ με Πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα» αναρωτήθηκε. Τέλος χαρακτήρισε οικονομικό αναλφαβητισμό και διαστρέβλωση της πραγματικότητας τους ισχυρισμούς του Αλέξη Τσίπρα ότι η Κυβέρνηση αύξησε τη φορολογική επιβάρυνση των Ελλήνων. «Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξακολουθεί να πιστεύει ότι η δύναμη του βρίσκεται στο... παραμύθι. Προεξοφλούν την ήττα τους, αναζητώντας προσχήματα και δικαιολογίες» δήλωσε σχετικά.