Θ. Καράογλου από το Λαγκαδά: «Η σχέση των δυο φύλων βασίζεται στην αλληλοκατανόηση και τον αμοιβαίο σεβασμό»

Θεσσαλονίκη, 03 Απριλίου 2023

Δελτίο Τύπου
Θ. Καράογλου από το Λαγκαδά: «Η σχέση των δυο φύλων βασίζεται στην αλληλοκατανόηση και τον αμοιβαίο σεβασμό»

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η ενημερωτική εκδήλωση που διοργάνωσε ο κ. Θεόδωρος Καράογλου για τις γυναίκες του Λαγκαδά, το απόγευμα της Κυριακής, με θέμα την ενδοοικογενειακή βία και τις πολιτικές ισότητας των φύλων.
Στο φιλόξενο χώρο του café Lobby o Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας πραγματοποίησε πολύ μεγάλη συγκέντρωση με προσκεκλημένες δημότισσες του Λαγκαδά, με τις οποίες αντάλλαξε απόψεις για την ισότιμη συμμετοχή τους σε κάθε πεδίο της καθημερινότητας, ξεκινώντας από την οικογένεια, συνεχίζοντας στην αγορά εργασίας και φθάνοντας μέχρι την ενασχόληση με τα κοινά.
Η θεματολογία της συζήτησης επεκτάθηκε στους τρόπους αντιμετώπισης και πάταξης του φαινομένου της έμφυλης βίας που πλήττει γυναίκες και νεαρά κορίτσια σε όλο τον κόσμο, αλλά και στο επίκαιρο θέμα της ενδοσχολικής βίας.
Στον γόνιμο και ωφέλιμο διάλογο συμμετείχαν, καταθέτοντας τις γνώσεις τους, η δικηγόρος στον Άρειο Πάγο, μέλος της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής του Υπουργείου Δικαιοσύνης κα. Θούλη Παράσογλου, η δικηγόρος-Συντονίστρια WomenAct/Hub Θεσσαλονίκη κα. Μαρίνα Καλαϊτζή και η εκπαιδευτικός-υποδιευθύντρια στο 1ο γυμνάσιο Λαγκαδά κα. Σουλτάνα Σιμιτσοπούλου.
«Πρέπει να κάνουμε την ισότητα από δικαίωμα, γεγονός» ανέφερε στην αρχή της εισαγωγικής του τοποθέτησης ο κ. Καράογλου, εξηγώντας ότι μέσα από τις συνεχείς πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει για την ανάδειξη του ζητήματος και τις δράσεις που υλοποιεί ανά τακτά χρονικά διαστήματα στους 8 δήμους της περιφέρειας της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, εργάζεται προκειμένου η ισότητα των φύλων να γίνει μια αδιαμφισβήτητη πραγματικότητα και όχι ζητούμενο.
«Τα ζητήματα που άπτονται της ισότητας των φύλων δεν αφορούν μόνο τις γυναίκες αλλά τη δίκαιη κοινωνική ανασυγκρότηση» παρατήρησε και περιέγραψε τους βασικούς άξονες του εθνικού σχεδίου δράσης που χάραξε η Κυβέρνηση με στόχο την ενδυνάμωση των γυναικών στην εργασία, στην εκπαίδευση, στην οικογένεια, αλλά και την καταπολέμηση της ενδοοικογενειακής βίας.
Σύμφωνα με τον ίδιο: «Η ισότητα των φύλων οφείλει να συνιστά βασική αξία όλων των χωρών, θεμελιώδες δικαίωμα και κεφαλαιώδη αρχή του παγκόσμιου πυλώνα κοινωνικών δικαιωμάτων. Παράλληλα, αποτελεί ουσιώδη προϋπόθεση για μια καινοτόμα, ανταγωνιστική και ακμάζουσα κοινωνία».
Και συμπλήρωσε: «Η σχέση των δυο φύλων δεν είναι ούτε συγκρουσιακή, ούτε ανταγωνιστική. Οφείλει να είναι σχέση συνεργασίας, αλληλοκατανόησης, αμοιβαίου σεβασμού και εκτίμησης».
Στη δική της τοποθέτηση η δικηγόρος Θούλη Παράσογλου ανέφερε πως «όταν σπάμε τη σιωπή και μιλούμε μπορούμε να πετύχουμε παρά πολλά πράγματα και να ευαισθητοποιήσουμε το κοινωνικό σύνολο προς όφελος της καλυτέρευσής του».
«Όσο οι γυναίκες δεν έχουν ισότιμη πρόσβαση, ισότιμη ευκαιρία, πάντα με αξιοκρατική επιλογή, στην αγορά εργασίας, δεν θα μπορέσουν να είναι πραγματικές ισότιμες με τους άνδρες» τόνισε από τη δική της πλευρά η δικηγόρος – συντονίστρια WomenAct/Hub Θεσσαλονίκη Μαρίνα Καλαϊτζή.
Τέλος, η εκπαιδευτικός-υποδιευθύντρια στο 1ο γυμνάσιο Λαγκαδά, Σουλτάνα Σιμιτσοπούλου, η οποία εστίασε στην ενδοσχολική βία, παρατήρησε ότι «τα παιδιά χρειάζεται να αισθάνονται ασφάλεια. Θέλουμε να έρχονται στο σχολείο και να καταλαβαίνουν το νόημα του χώρου, ότι εδώ κάνουμε ωραία πράγματα γιατί δημιουργούμε».
Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Γιώργος Κεφαλάς, ο Πρόεδρος της ΔΗΜ.Τ.Ο. ΝΔ Λαγκαδά κ. Γιάννης Μυρώνης, η Δημοτική Σύμβουλος και υποψήφια Δήμαρχος Λαγκαδά κα. Νίκη Ανδρεάδου και ο Δημοτικός Σύμβουλος και υποψήφιος Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Γιάννης Αναστασιάδης.
Επίσης, μεταξύ άλλων, παρευρέθηκαν η Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολεοδομίας κα. Άννα Σαρίκου, η Πρόεδρος της ΔΗΚΕΛ Λαγκαδά κα. Έλσα Κοτσώνη και η πρώτη Αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης κα. Χρύσα Γεωργιάδου-Γρανούζη.