Θ. Καράογλου: «Το διακύβευμα των εκλογών είναι σταθερότητα ή αυταπάτες»

Θεσσαλονίκη, 04 Ιανουαρίου 2023

Δελτίο Τύπου
Θ. Καράογλου: «Το διακύβευμα των εκλογών είναι σταθερότητα ή αυταπάτες»

Το διακύβευμα των εθνικών εκλογών που θα διεξαχθούν τους επόμενους μήνες μονοπώλησε χθες το απόγευμα τη συζήτηση που είχε ο κ. Θεόδωρος Καράογλου με φίλους στην Καρδία και το Σχολάρι.
Ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης τους εξήγησε ότι με τη ψήφο μας θα αποφασίσουμε αν η χώρα θα συνεχίσει να πορεύεται στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων, της εμπιστοσύνης, της ασφάλειας, της σταθερότητας, της συνέπειας, της ανάπτυξης, του ορθολογισμού, της αξιοπιστίας και της εθνικής αξιοπρέπειας ή αν θα επιστρέψουμε στους πειραματισμούς, τις αυταπάτες και τα «παχιά λόγια», τις ψευδαισθήσεις, τις παθογένειες και τα ελλείμματα. «Θέλουμε η πατρίδα μας να γίνει μια "κανονική ευρωπαϊκή οικονομία" ή αρκούμαστε στο ρόλο του "φτωχού Βαλκάνιου συγγενή". Θέλουμε να διαθέτουμε μια Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη που θα φέρει εις πέρας το αναγκαίο έργο της εθνικής ανασυγκρότησης ή μια Κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα που επενδύει στον εθνικό διχασμό και στα "γλυκά" ψέματα» αναρωτήθηκε.
Για την πορεία του κυβερνητικού έργου ο κ. Καράογλου επισήμανε ότι η Νέα Δημοκρατία υπάρχει για να υπηρετεί τους Έλληνες και λειτουργεί με μοναδικό γνώμονα το εθνικό και λαϊκό συμφέρον και πως στα 3,5 χρόνια διακυβέρνησης τήρησε τις προεκλογικές της δεσμεύσεις. «Είχαμε δεσμευθεί ότι θα μειώσουμε τους φόρους, τους μειώσαμε. Είχαμε δεσμευθεί ότι θα δημιουργήσουμε πολλές νέες θέσεις εργασίας, το πετύχαμε. Είχαμε δεσμευθεί ότι θα προσελκύσουμε σημαντικές ξένες επενδύσεις, το πράξαμε και αυτό. Γι' αυτό άλλωστε έχουμε κερδίσει την εμπιστοσύνη της κοινωνίας και τω διεθνών αγορών», πρόσθεσε.
Όσον αφορά τους κρίσιμους μήνες που ακολουθούν, παρατήρησε ότι η Κυβέρνηση πρέπει να ορθώσει ανάστημα απέναντι στις δυνάμεις του λαϊκισμού και της πολιτικής ακρότητας. «Οφείλουμε να το πράξουμε και θα το πράξουμε, γιατί διαχρονικά η Νέα Δημοκρατία είναι εγγυήτρια δύναμη της πολιτικής ομαλότητας στη χώρα».