Μεγάλη εκδήλωση του Θ. Καράογλου στην Περαία για τα οφέλη του «Thess Intec» στον Δήμο Θερμαϊκού

Θεσσαλονίκη, 13 Οκτωβρίου 2022

Δελτίο Τύπου
Μεγάλη εκδήλωση του Θ. Καράογλου στην Περαία για τα οφέλη του «Thess Intec» στον Δήμο Θερμαϊκού

«Δήμος Θερμαϊκού: Η πρωτεύουσα της ελληνικής καινοτομίας» τιτλοφορείται η μεγάλη ενημερωτική εκδήλωση που διοργανώνει ο κ. Θεόδωρος Καράογλου στην Περαία, τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2022, με σκοπό να αναδείξει τα σημαντικά οικονομικά και αναπτυξιακά οφέλη που προσδίδει στην ευρύτερη περιοχή η κατασκευή του Τεχνολογικού Πάρκου 4ης Γενιάς «Thess Intec», σε έκταση 761 στρεμμάτων εντός των ορίων του Δήμου.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Δήμο Θερμαϊκού και θα ξεκινήσει στις 18.00, στο hotel «Royal» (17o χιλιόμετρο Θεσσαλονίκης-Περαίας).
Ομιλητές θα είναι ο Υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας κ. Χρίστος Δήμας, ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας κ. Θεόδωρος Καράογλου, ο Πρύτανης του ΑΠΘ καθηγητής κ. Νίκος Παπαϊωάννου, ο Πρόεδρος και CEO του «Thess Intec» κ. Νίκος Ευθυμιάδης και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων (ΣΕΒΕ) κ. Σίμος Διαμαντίδης. Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο Δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιώργος Τσαμασλής.
«Πρόκειται για μια πρωτοβουλία», σημειώνει ο κ. Καράογλου, «που έρχεται να εξειδικεύσει στην τοπική κοινωνία του Δήμου Θερμαϊκού τα πολυεπίπεδα πλεονεκτήματα ενός mega project το οποίο περνά στο στάδιο της κατασκευής μετά από μεθοδική προετοιμασία και σκληρή προεργασία».
Όπως εξηγεί: «Δεν μιλούμε για ένα έργο που... θα γίνει, αλλά για ένα σπουδαίο εγχείρημα υψηλής τεχνολογίας που το βλέπουμε καθημερινά να αποκτά υπόσταση και το οποίο υλοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης. Ένα έργο που καθιερώνει τον Δήμο Θερμαϊκού ως την πρωτεύουσα της ελληνικής καινοτομίας και ταυτόχρονα τον αναδεικνύει ως πόλο έλξης καινοτόμων επενδύσεων που θα προσδώσουν πολλαπλάσια οικονομική και αναπτυξιακή αξία στην ευρύτερη περιοχή».