Ο Θ. Καράογλου παρατηρητής του ΟΑΣΕ στις βουλευτικές εκλογές στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη

Θεσσαλονίκη, 28 Σεπτεμβρίου 2022

Δελτίο Τύπου
Ο Θ. Καράογλου παρατηρητής του ΟΑΣΕ στις βουλευτικές εκλογές στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη

Στο Σεράγεβο θα μεταβεί την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022 ο κ. Θεόδωρος Καράογλου, ως παρατηρητής του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη στις εθνικές εκλογές που θα διεξαχθούν στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη την Κυριακή 02 Οκτωβρίου 2022. Με την ιδιότητα του επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στον ΟΑΣΕ, ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας θα συμμετέχει στη διεθνή αποστολή που θα επιφορτιστεί με την ευθύνη αξιολόγησης των εκλογικών διαδικασιών. Κατά την παραμονή του στο Σεράγεβο ο κ. Καράογλου θα έχει σειρά συναντήσεων με αξιωματούχους της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, καθώς και των κομμάτων που συμμετέχουν στις εκλογές.
Όπως επισημαίνει: «Στόχος της διεθνούς εκλογικής παρατήρησης είναι η ανάλυση, υποβολή εκθέσεων και διατύπωση συστάσεων για τη βελτίωση όλων των πτυχών της εκλογικής διαδικασίας σε πλήρη συνεργασία με τη χώρα που μας υποδέχεται. Παράλληλα καταδεικνύει την προσήλωση του Οργανισμού στην οικοδόμηση στέρεων δημοκρατικών βάσεων σε κάθε χώρα, αλλά και στην ενίσχυση των αρχών της ανεξαρτησίας και της διαφάνειας.
Κάθε εκλογική διαδικασία είναι καθοριστική για το μέλλον μιας χώρας γιατί θέτει το πλαίσιο των πολιτικών αποφάσεων για την επόμενη τετραετία.
Δεδομένου ότι η ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων έχει ταλαιπωρηθεί από εντάσεις, ήρθε η στιγμή οι εσωτερικές τριβές να παραμερίσουν και οι εκκρεμότητες των προηγούμενων δεκαετιών να δώσουν τη θέση τους σε ένα περιβάλλον ασφάλειας και σταθερότητας προς όφελος όλων των λαών».