Θ. Καράογλου: «Να επανέλθει το μπόνους των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα ώστε η χώρα να έχει ισχυρή και αυτοδύναμη Κυβέρνηση»

Θεσσαλονίκη, 07 Σεπτεμβρίου 2022

Δελτίο Τύπου
Θ. Καράογλου: «Να επανέλθει το μπόνους των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα ώστε η χώρα να έχει ισχυρή και αυτοδύναμη Κυβέρνηση»

Υπέρ της αλλαγής του εκλογικού νόμου και της επαναφοράς του μπόνους των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα, ώστε η χώρα να έχει ισχυρή και αυτοδύναμη Κυβέρνηση, τάχθηκε ο κ. Θεόδωρος Καράογλου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Atlas τηλεόραση Κεντρικής Μακεδονίας και τον δημοσιογράφο Σάκη Μόσχη.
«Με τα γεγονότα των επισυνδέσεων είναι προφανές ότι το πολιτικό κλίμα είναι ιδιαίτερα τοξικό και έντονο και κανείς δεν διασφαλίζει ότι μετά τις δεύτερες εκλογές, εφόσον δεν επιτευχθεί αυτοδυναμία στην οποία εγώ πιστεύω και θα αγωνιστώ σκληρά για την παράταξή μου τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και ο κ. Ανδρουλάκης θα δεχθούν τη συνεργασία. Αυτό σημαίνει ότι θα πάμε σε νέες εκλογές. Η δική μου θέση είναι σαφής. Είμαι ένας από αυτούς που πιστεύουν ότι πρέπει να επανέλθει το μπόνους των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα ώστε να διασφαλιστεί η αυτοδυναμία. Εξυπηρετεί το εθνικό συμφέρον να έχουμε ισχυρή και αυτοδύναμη Κυβέρνηση» σημείωσε ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας. Πρόσθεσε, μάλιστα, πως «αν στον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με όσα λένε τα στελέχη του, εκτιμούν ότι θα είναι πρώτο κόμμα, ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα. Ας δεχθούν την αλλαγή του εκλογικού νόμου».
Σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο κ. Καράογλου εμφανίστηκε καθησυχαστικός όσον αφορά στην επάρκεια των αποθεμάτων φυσικού αερίου. Όπως τόνισε «δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα και μάλιστα, εάν χρειαστεί, θα βοηθήσουμε τη Βουλγαρία να αντιμετωπίσει τις ενεργειακές της ανάγκες. Οι συμπατριώτες μας δεν πρέπει να ανησυχούν. Ούτε περικοπές θα γίνουν, ούτε δελτία θα υπάρχουν όπως πιθανότατα θα συμβεί σε άλλες χώρες».
Για την υπόθεση των επισυνδέσεων ο κ. Καράογλου ανέφερε ότι μη έχοντας πολιτικό αφήγημα ο ΣΥΡΙΖΑ ανεβάζει τους τόνους γύρω από το συγκεκριμένο θέμα θυμίζοντας τον... πνιγμένο που προσπαθεί να σωθεί τραβώντας τα... μαλλιά του. «Εμείς θέλουμε να διασφαλίσουμε τη λειτουργία του δημοκρατικού μας πολιτεύματος όσο γίνεται περισσότερο. Ας καθίσουμε όλοι μαζί στην εξεταστική επιτροπή να καταλήξουμε τι είναι λάθος, τι χρειάζεται διόρθωση και τι συμπλήρωση. Η ΕΥΠ παράγει σημαντικό εθνικό έργο το οποίο πρέπει να στηρίξουμε και όχι να το μηδενίσουμε και να την θωρακίσουμε ώστε να μην έχουμε ανάλογα γεγονότα στο μέλλον».
Τέλος, σχολίασε την επιθετική ρητορική της Τουρκίας λέγοντας πως η Ελλάδα δε θα ανταποκριθεί στα παιχνίδια εσωτερικής πολιτικής της γειτονικής χώρας ούτε στην προσπάθεια δημιουργίας τεχνητής έντασης. «Ο κ. Ερντογάν δεν έχει να παρουσιάσει κανένα αφήγημα για το εσωτερικό της χώρας του και προσπαθεί να αποπροσανατολίσει την τουρκική κοινωνία. Δεν θα τραβήξει το σκοινί στα άκρα γιατί γνωρίζει ότι η Ελλάδα δεν είναι ούτε Συρία ούτε Λιβύη αλλά έχει τη δυνατότητα να δώσει συντριπτική απάντηση σε όποιον επιχειρήσει να δημιουργήσει ζήτημα σε βάρος της εθνικής μας κυριαρχίας» σημείωσε μεταξύ άλλων.