Θ. Καράογλου: «Η Ελλάδα ορθώνει ανάστημα στους εκφραστές του αναθεωρητισμού»

Θεσσαλονίκη, 26 Μαΐου 2022

Δελτίο Τύπου
Θ. Καράογλου: «Η Ελλάδα ορθώνει ανάστημα στους εκφραστές του αναθεωρητισμού»

Οι εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, η προσπάθεια της Άγκυρας να κλιμακώσει την ένταση στο Αιγαίο και η καθημερινότητα του πολίτη ήταν τα βασικά θέματα που κυριάρχησαν στη συνάντηση που είχε ο κ. Θεόδωρου Καράογλου στην Περαία με πολιτικούς του φίλους και κομματικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας από την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Θερμαϊκού.
«Η Ελλάδα ορθώνει ανάστημα στους εκφραστές του αναθεωρητισμού» τόνισε στην αρχή της τοποθέτησης του ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, προσθέτοντας ότι ο Πρωθυπουργός, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης και η Κυβέρνηση υπερασπίζονται αποτελεσματικά τα εθνικά μας δίκαια. «Δεν θα πέσουμε στην παγίδα της όξυνσης. Ακολουθούμε τη δική μας πολιτική και πιστεύουμε στις δικές μας θέσεις που είναι απολύτως καθαρές. Δεν ανεχόμαστε την τουρκική παραβατικότητα, υπερασπιζόμαστε το διεθνές δίκαιο. Η δήθεν "έκρηξη" του Ταγίπ Ερντογάν δείχνει ότι ο Τούρκος Πρόεδρος βρίσκεται εγκλωβισμένος σε πολιτικό αδιέξοδο» πρόσθεσε.
Σε άλλο σημείο ο κ. Καράογλου πρόταξε τη γεωστρατηγική σημασία που έχει η Ελλάδα στον ενεργειακό χάρτη της Ευρώπης, τονίζοντας με έμφαση ότι η χώρα μας υλοποιεί στρατηγικής σημασίας επενδύσεις για την αναβάθμιση των ενεργειακών της υποδομών προκειμένου να αποτελέσει πύλη εισόδου για την εισροή ενέργειας στην Ευρώπη.
Για τα ζητήματα της καθημερινότητας ανέφερε ότι η προσεχής έξοδος από τη μεταμνημονιακή εποπτεία είναι η έμπρακτη απόδειξη πως η ελληνική οικονομία βαδίζει στο σωστό δρόμο, διαθέτοντας πλήθος αναπτυξιακών δυνατοτήτων.
Όπως είπε: «Χάρη στις πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης στην Ελλάδα έχουμε φτιάξει ένα ελκυστικό επενδυτικό περιβάλλον. Και αυτό είναι άκρως σημαντικό γιατί οι επενδύσεις θα δημιουργήσουν νέες και καλές θέσεις εργασίας».
Επίσης, έκανε αναφορά στις κυβερνητικές παρεμβάσεις για τη μείωση της φορολογίας, σημειώνοντας ότι η τελευταία έκθεση του ΟΟΣΑ επιβεβαιώνει την αποτελεσματικότητα και το κοινωνικό πρόσημο της ασκούμενης οικονομικής πολιτικής. «Η συγκεκριμένη έκθεση δικαιώνει την πολιτική μας για σημαντική ελάφρυνση της φορολογικής και ασφαλιστικής επιβάρυνσης αφού η Ελλάδα καταγράφει τη δεύτερη μεγαλύτερη μείωση στη φορολογική επιβάρυνση των μισθωτών ανάμεσα στις χώρες του ΟΟΣΑ, η οποία ανέρχεται στο 3,7%. Εμείς επιμένουμε στην προστασία της κοινωνίας και στην ανάπτυξη της οικονομίας, με αίσθημα ευθύνης, αφοσίωσης, σκληρή και μεθοδική δουλειά», κατέληξε ο κ. Καράογλου.