«Η ΝΔ είναι το κόμμα των ιστορικών εθνικών επιλογών και των τολμηρών πολιτικών αποφάσεων»

Θεσσαλονίκη, 09 Μαΐου 2022

Δελτίο Τύπου
Θ. Καράογλου: «Η ΝΔ είναι το κόμμα των ιστορικών εθνικών επιλογών και των τολμηρών πολιτικών αποφάσεων»

Με αφορμή το τέλος των εργασιών του 14ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας και την εκλογή των νέων μελών της Πολιτικής Επιτροπής ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρος Καράογλου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το 14ο Συνέδριο της ΝΔ ήταν το μεγαλύτερο στην ιστορία της Παράταξής μας, με την πιο πυκνή συμμετοχή. Οι εργασίες του πιστοποίησαν ότι είμαστε η μεγαλύτερη Κεντροδεξιά πολιτική δύναμη σε όλη την Ευρώπη.
Όσον αφορά στα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής που εκλέχθηκαν μετά τη χθεσινή ψηφοφορία, τους συγχαίρω από καρδιάς. Εύχομαι σε όλες και σε όλους καλή επιτυχία στα νέα καθήκοντα και τους διαβεβαιώνω πως θα βρίσκομαι στο πλευρό τους, όπως κάνω πάντα.
Επί 48 χρόνια η ΝΔ είναι το κόμμα των ιστορικών εθνικών επιλογών και των τολμηρών πολιτικών αποφάσεων. Από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας και την εθνική συμφιλίωση μέχρι τις μεγάλες κοινωνικές και οικονομικές μεταρρυθμίσεις και την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή οικογένεια, αποδεικνύει καθημερινά το δίκαιο της διαχρονικής πολιτικής που εφαρμόζει.
Ακόμα και τώρα, στα δύσκολα λόγω της ενεργειακής κρίσης, συνεχίζουμε να υπηρετούμε το εθνικό συμφέρον με υπευθυνότητα και σοβαρότητα, κόντρα σε κάθε λογής δημαγωγούς. Αυτός είναι ο λόγος που διατηρούμε βαθιές ρίζες στην κοινωνία.
Λένε πολλοί ότι στα σχεδόν τρία χρόνια διακυβέρνησης βρεθήκαμε αντιμέτωποι με πολλές δύσκολες καταστάσεις. Προσφυγικό, πανδημία, φυσικές καταστροφές, ανατιμήσεις. Εγώ λέω ότι εμείς είμαστε για τα δύσκολα. Μπορούμε και το αποδεικνύουμε καθημερινά. Επιλέξαμε το δύσβατο μονοπάτι της αλήθειας. Δεν αναζητούμε άλλοθι σε βολικά ψέματα. Προτάσσουμε το εθνικό συμφέρον, διότι ακούμε την κοινωνία, νιώθουμε τις αγωνίες της, πράττουμε.
Και εδώ, έγκειται η ειδοποιός διαφορά της Νέας Δημοκρατίας με τα άλλα κόμματα του ελληνικού κοινοβουλίου.
Το να δηλώνει κάποιος "Αριστερός" ή "σοσιαλιστής" ήταν, είναι και παραμένει μόδα. Οι μόδες, όμως, αλλάζουν. Ξεφτίζουν, ξεθωριάζουν, ξεπερνιούνται. Αντίθετα, το να είσαι Νέα Δημοκρατία είναι συνέπεια, αποφασιστικότητα, εντιμότητα, ήθος, είναι στάση ζωής.
Είναι συνειδητή επιλογή γιατί το πράττουμε από ιδεολογία και όχι από ανάγκη».