«Τo ΑΠΘ ανήκει στους φοιτητές του και όχι στους ακραίους»

Θεσσαλονίκη, 27 Απριλίου 2022

Δελτίο Τύπου
Θ. Καράογλου: «Το ΑΠΘ ανήκει στους φοιτητές του και όχι στους ακραίους»

Σχολιάζοντας την ένταση και τα επεισόδια μπροστά από τη Σχολή Θετικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου ομάδες φοιτητών και καθηγητών προσπαθούν να εμποδίσουν την κατασκευή βιβλιοθήκης στο χώρο όπου για δεκαετίες βρισκόταν η παλιά κατάληψη «Στέκι στο Βιολογικό», ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρος Καράογλου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Συντάσσομαι και υποστηρίζω τη δήλωση του Πρύτανη του ΑΠΘ, κ. Νίκου Παπαιωάννου, ότι οι αποφάσεις της Συγκλήτου του Ιδρύματος θα γίνουν σεβαστές σε πείσμα όσων αντιδρούν στην κατασκευή βιβλιοθήκης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στο χώρο όπου επί 34 χρόνια "στεγαζόταν" η περίφημη κατάληψη "Στέκι στο βιολογικό".
Τα ακραία στοιχεία, η θλιβερή μειοψηφία που συμπεριφέρεται σε ένα από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια της χώρας σαν να της ανήκει, οφείλουν να συνειδητοποιήσουν ότι το ΑΠΘ ανήκει στους φοιτητές του και όχι στους ακραίους.
Τα πανεπιστήμια είναι χώρος μόρφωσης και όχι χώρος ζύμωσης και ανατροφής "αγωνιστών".
Όσο για τους καθηγητές που υποστηρίζουν ότι "η αστυνομική παρουσία εντός του Campus δεν μπορεί να είναι μια κανονικότητα", ας πάψουν να συντηρούν την ένταση και ας αναλογιστούν ότι κανονικότητα στα ελληνικά πανεπιστήμια είναι να λειτουργούν βιβλιοθήκες προς όφελος των φοιτητών και της ακαδημαϊκής κοινότητας.
Οι απαράδεκτες εικόνες που βλέπουμε τις τελευταίες ημέρες πρέπει να σταματήσουν άμεσα.
Σε τελική ανάλυση, είναι άλλο πράγμα η ελεύθερη διακίνηση των ιδεών και άλλο πράγμα η ελεύθερη μετακίνηση των μπαχαλάκηδων εντός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης».