Ο Θ. Καράογλου στις εργασίες του Οργανισμού για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη (ΟΟΣΑ)

Θεσσαλονίκη, 15 Μαρτίου 2022

Δελτίο Τύπου
Ο Θ. Καράογλου στις εργασίες του Οργανισμού για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη (ΟΟΣΑ)

Στο Παρίσι μεταβαίνει ο κ. Θεόδωρος Καράογλου για να συμμετέχει στις εργασίες του Οργανισμού για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη. Ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη και μέλος της Επιτροπής Οικονομικών του Κοινοβουλίου θα εκπροσωπήσει τη Βουλή των Ελλήνων στις υψηλού επιπέδου κοινοβουλευτικές συνεδριάσεις του ΟΟΣΑ που θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 17 και την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022.
Κεντρικό θέμα των εργασιών είναι «η βελτιστοποίηση της δύναμης και της ποιότητας της ανάκαμψης στους τομείς της απασχόλησης και της υγείας», ενώ ειδική αναφορά θα γίνει στον πολιτικό αντίκτυπο που έχει στην υφήλιο η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.
Επίσης, είναι προγραμματισμένες θεματικές ενότητες διαλόγου στο επίκεντρο των οποίων θα τεθούν ζητήματα που άπτονται της διεθνούς ενεργειακής ατζέντας, της πανδημίας, της κλιματικής αλλαγής, της εκπαίδευσης, καθώς και οι προκλήσεις που αναδύονται στο παγκόσμιο πεδίο λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.
«Οι προκλήσεις με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπη η παγκόσμια κοινότητα απαιτούν στενή διεθνή συνεργασία. Αυτός είναι ο μόνος ασφαλής δρόμος για να απορροφήσουμε τον αντίκτυπο της έντασης που έχει προκαλέσει αναστάτωση σε όλη την υφήλιο. Η συνεργασία και οι κοινές προσπάθειες, μέσα από συλλογική δράση μεγάλης κλίμακας, θα διασφαλίσουν την απαιτούμενη ηρεμία ώστε να διαμορφωθεί ένα παγκόσμιο θεματολόγιο για το μέλλον» τόνισε ο κ. Καράογλου αναφορικά με τη συμμετοχή του στις εργασίες του ΟΟΣΑ.
Ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, που εδρεύει στο Παρίσι, είναι ένα φόρουμ διεθνούς συνεργασίας στο πλαίσιο του οποίου εκπρόσωποι των Κυβερνήσεων συζητούν και εξετάζουν τις πολιτικές και τα σχέδια για τη βελτίωση της κοινωνικοοικονομικής ευημερίας των πολιτών του κόσμου. Οι εργασίες του Οργανισμού διευθύνονται από γραμματεία η οποία αποτελείται από οικονομικούς αναλυτές και αναλυτές πολιτικής που έχουν εκπαιδευθεί σε όλες τις πτυχές της οικονομίας.