Ο Θ. Καράογλου στις εργασίες της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Ο.Α.Σ.Ε. στη Βιέννη

Θεσσαλονίκη, 22 Φεβρουαρίου 2022

Δελτίο Τύπου
Ο Θ. Καράογλου στις εργασίες της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Ο.Α.Σ.Ε. στη Βιέννη

Ο επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη, κ. Θεόδωρος Καράογλου, θα συμμετέχει στις εργασίες της χειμερινής Ολομέλειας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΑΣΕ που θα πραγματοποιηθούν στη Βιέννη στις 24 και 25 Φεβρουαρίου 2022.
Στην ατζέντα των συζητήσεων ξεχωρίζουν ο ρόλος του Οργανισμού στη διαφύλαξη της ασφάλειας στην Ευρώπη και η σημασία έναρξης ενός διακοινοβουλευτικού διαλόγου για την υπεράσπιση της σταθερότητας στην περιοχή ευθύνης του ΟΑΣΕ.
«Η διπλωματία και ο διάλογος είναι ο δρόμος που οδηγεί με ασφάλεια στην τήρηση της διεθνούς νομιμότητας και στο σεβασμό των κανόνων του διεθνούς δικαίου» σημειώνει ο κ. Καράογλου, επισημαίνοντας πως οι εύθραυστες ισορροπίες στο ρωσο-ουκρανικό μέτωπο αναδεικνύουν τη σημασία που έχει για τη διεθνή κοινότητα οι χώρες μέλη του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη να έχουν την ίδια αφετηρία στη διαχείριση των κρίσεων.
«Η συμμετοχή της Ελλάδας στη χειμερινή Ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΑΣΕ, ο οποίος είναι πρωταρχικό μέσο έγκαιρης προειδοποίησης, πρόληψης συγκρούσεων, διαχείρισης κρίσεων και αποκατάστασης στην ευρύτερη περιοχή του, δίνει το στίγμα των προσπαθειών που θα καταβάλλουμε ώστε να ξεπεραστούν οι αποστάσεις που υπάρχουν και να εμπεδωθούν οι αρχές του αμοιβαίου σεβασμού και της συναντίληψης γύρω από τα θέματα της συλλογικής ασφάλειας» τονίζει σε δήλωσή του ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας.