Συγχαρητήρια Θ. Καράογλου στον κ. Γιάννη Μασούτη για την εκλογή του στη θέση του Προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος

Θεσσαλονίκη, 11 Φεβρουαρίου 2022

Δελτίο Τύπου
Συγχαρητήρια Θ. Καράογλου στον κ. Γιάννη Μασούτη για την εκλογή του στη θέση του Προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος

Τα θερμά, ειλικρινή και εγκάρδια συγχαρητήρια για την εκλογή του στη θέση του Προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος εξέφρασε στον κ. Γιάννη Μασούτη ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας κ. Θεόδωρος Καράογλου.
Στη συγχαρητήρια επιστολή, ο κ. Καράογλου εύχεται στο νέο Πρόεδρο «καλή δύναμη» στα νέα καθήκοντα που ανέλαβε σε μια ιδιαίτερη συγκυρία για τις ελληνικές επιχειρήσεις, επισημαίνοντας πως «η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος είναι ένας κομβικός θεσμικός φορέας ο οποίος εργάζεται συστηματικά για την πρόοδο και την ανάπτυξη του ελληνικού επιχειρείν».
Ο Βουλευτής αναφέρει πως η αταλάντευτη προσωπική και επαγγελματική διαδρομή του κ. Μασούτη αποδεικνύει ότι διαθέτει την ικανότητα να ηγηθεί της νέας προσπάθειας, καθώς γνωρίζει πολύ καλά τι σημαίνει να θέτει υψηλούς στόχους και να τους πετυχαίνει.
«Η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος αποτελεί την "καρδιά" της μικρής, μεσαίας και μεγάλης επιχειρηματικότητας. Είναι ο "πνεύμονας" της εθνικής οικονομίας και συνάμα σημαντικός αρωγός της προσπάθειας που καταβάλλουμε για την αναγέννηση της πατρίδας μας και την επαναφορά της στο δρόμο της ανάπτυξης, της ανταγωνιστικότητας και της παραγωγικότητας» αναφέρει.
Σε άλλο σημείο της επιστολής ο κ. Καράογλου τονίζει πως μέρα με την ημέρα, Επιμελητήρια και Κυβέρνηση συνδιαμορφώνουν μια ανταγωνιστική και εξωστρεφή οικονομία. Μια Ελλάδα δημιουργική, απαλλαγμένη από τα άγχη του χθες, η οποία θα βασίζεται σε ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο. «Άλλωστε, ο αγώνας που δίνουμε όλοι μαζί δεν είναι προσωπικός. Είναι συλλογικός, προκειμένου το μέρισμα της ανάπτυξης να αφορά στο σύνολο της κοινωνίας παρά τις προσωρινές αντιξοότητες που παρατηρούνται».
Και καταλήγει: «Πιστεύω ακράδαντα ότι τα καλύτερα είναι μπροστά μας και το μέλλον θα είναι πολύ πιο θετικό συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια. Ένα μέλλον με περισσότερες επενδύσεις, περισσότερη εξωστρέφεια, έμφαση στην ψηφιακή εποχή και περισσότερες θέσεις εργασίας».